Biezpiena muss uz šokolādes - alus biskvīta
Foto: Michael Mintskovsky
0 0
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g biezpiens
biezpiens
60 g
60 g pūdercukurs
pūdercukurs
100 ml
100 ml saldais krējums
saldais krējums
150 ml
150 ml smiltsērkšķu sīrups
smiltsērkšķu sīrups
100 g
100 g viršu medus
viršu medus
2 g
2 g agar-agars
agar-agars
50 g
50 g dzeltenie burkāni
dzeltenie burkāni
100 ml
100 ml cidoniju sīrups
cidoniju sīrups
30 g
30 g cukurs
cukurs
50 g
50 g tumšā šokolāde
tumšā šokolāde
5 g
5 g sviests
sviests
40 ml
40 ml Lielvārdes Kviešu alus
Lielvārdes Kviešu alus
42 g
42 g kviešu milti
kviešu milti
4 g
4 g cepamais pulveris
cepamais pulveris
1 g
1 g soda
soda
7 g
7 g kakao
kakao
5 g
5 g muskavado cukurs
muskavado cukurs
1 gab.
1 gab. ola
ola
1 ĒK
1 ĒK kefīrs
kefīrs
30 g
30 g ķirbju sukādes
ķirbju sukādes
  • Sambuki, suflē un zefīri
  • Pasaules Virtuve
  • Restorāna "Benjamiņš" šefpavāre Valda Medne piedāvā izsmalcinātu desertu, kurā apvienojas visa rudens krāsu un garšu bagātība.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakuļ biezpienu ar pūdercukuru un saldo krējumu.

    Uzkarsē smiltsērkšķu sīrupu ar 70 gramiem viršu medus, pievieno agar-agaru. Masu atdzesē un sablendē, līdz iegūst viendabīgu masu.

    Vāra dzeltenos burkānus kopā ar cidoniju sīrupu un 10 gramiem cukura, līdz tie ir mīksti un tad sablendē.
    Ūdens peldē izkausē šokolādi ar sviestu, pievieno alu.

    Atsevišķā traukā ber miltus, cepamo pulveri, sodu, kakao, muskavado cukuru, un samaisa.

    Sakarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru.

    Citā traukā sakuļ olu ar kefīru. Sakulto olu pievieno izkausētajai šokolādes masai, tad masai pievieno arī sauso produktu maisījumu un samaisa, līdz izveidojas viendabīga masa.

    Masu lej uz plāts un liek krāsnī uz 15 minūtēm.

    Pannā izkausē 20 gramus cukura, un 30 gramus medus un liek karamelizēties plānās šķēlītēs sagrieztus dzeltenos burkānus.

    Pasniedzot šķīvī klāj burkānu-cidoniju sīrupa biezeni, tad liek biskvīta kārtu, tad biezpiena musu, virs tā ķirbju sukādes, karamelizētos burkānus, blakus liek smiltsērkšķu-viršu medus želeju. Dekorē ar ēdamziediem un kresēm.

    strong>Projekts sadarbībā ar:

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form