Biezpiena un ābolu kūka kaloriju skaitītājiem
Foto: "Edunsporto" publicitātes foto
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

"Jau sen gribēju atrast ideālo mīklu, no kuras gatavot tartes un mīklas groziņus. Pēc daudziem eksperimentiem šī ir mana pirmā mīkla, no kuras izdevās lieliska, veselīga pamatne kūkai," recepti iesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.

Sastāvdaļas paredzētas 20 cm diametra veidnei.

Sajauc visas pamatnes sastāvdaļas un saveļ mīklas bumbu, kuru ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī uz 30 minūtēm.

Pildījumam sablendē biezpienu ar divām olām, kefīru, cieti, saldinātāju un vaniļu.

Olas baltumu saputo stingrās putās un iemaisa biezpiena masā.

Sakarsē krāsni līdz 170 grādiem.

Mīklu izņem no ledusskapja un liek formā, veidojot maliņas.

Biezpiena un ābolu kūka kaloriju skaitītājiem
Foto: "Edunsporto" publicitātes foto

Formā lej biezpiena masu. Pāri kārto ābolus(tos var salikt arī pamatnē un mīklu pārliet pāri).

Biezpiena un ābolu kūka kaloriju skaitītājiem
Foto: "Edunsporto" publicitātes foto

Liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 40 minūtes.

Biezpiena un ābolu kūka kaloriju skaitītājiem
Foto: "Edunsporto" publicitātes foto

Ēdiena uzturvērtība (100 g)

Olbaltumvielas – 10,9 g
Oglhidrāti – 20,4 g
Tauki – 2,7 g
Kilokalorijas – 168

Izmantojot šo kalkulatoru, vari aprēķināt savu aptuveno bāzes vielmaiņu, kā arī dienas kaloriju patēriņu.

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form