Foto: DELFI
Kurzemniekiem patīk teikt "šķērsām pa ledusskapi", kad rodas ēdieni no visa, kas ledusskapī atrodams. Tā varētu teikt arī par šiem kēksiņiem – viens pārgatavs banāns, kas aizsēdējies augļu grozā, biezpiens, kas jāizmanto tūlīt un tagad. Bet, ak, tavu neražu, olas beigušās! Palīdzēja pieredze, kas pačukstēja priekšā, ka nevajag bēdāties – ir viena slepena sastāvdaļa, kas kēksiņus un kūkas padara mitrākus. Dienu izglābj majonēze, lai taptu tiešām forši lielie kēksiņi.
35Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1 gab.banāns180 gbiezpiens100 gklasiskā majonēze120 gcukurs5 gvaniļas cukurs1 šķipsnasāls200 gmilti5 gcepamais pulveris50 mlpiens50 gizkausēta tumšā šokolāde

Sagatavošana

1

Banānus saspaida ar dakšiņu palielā bļodā. Klāt liek biezpienu, majonēzi un visu samaisa, lai viendabīga "slapjā" masa.

2

Bļodas saturam pievieno cukuru, vaniļas cukuru un šķipsniņu sāls. Vēlreiz apmaisa.

3

Pieber miltus un cepamo pulveri, visu samaisa, lai labi sajaucas biezā mīklā. Beigās pielej pienu, mīklu apmaisa un meklē rokā mafinu jeb kēksiņu pannu.

4

Ieslēdz cepeškrāsni, lai iekarst līdz 190 grādiem (režīmā bez ventilatora).

5

Kēksiņu pannu pavisam nedaudz ietauko – te derēs gan sviests, gan kāda pile eļļas. Ja tīk, pannu var izlikt ar kēksiņu papīra veidnītēm, taču rezultāts būs garšīgāks, ja kēksiņa "dupšiem" nebūs pielipis papīrs.

6

Kad panna sagatavota, katrā iedaļā liek divas krietnas ēdamkarotes mīklas. Var likt mazāk, lai kēksiņi sanāk vairāk, bet tad cepšanas laiks būs īsāks un panna jānovaktē.

7

Sapildīto kēksiņu pannu liek krāsnī un cep kēksiņus 20–25 minūtes, līdz virsiņa zeltaini brūna un mīklā iedurts kociņš ārā iznāk sauss.

8

Kēksiņus izņem no krāsns un ļauj atdzist.

Var ēst tāpat vai noklāt virsiņu ar šokolādi. Tad ūdens peldē trauciņā izkausē tumšo šokolādi, iemērc tajā kēksiņa virsu, lai noklājas ar izkusušo gardumu, un atliek malā, lai glazūra sastingst.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!