Foto: Privātā arhīva foto
"Kad ķiršu laiks beidzies, var atraut vaļā saldētavas durtiņas un sākt tukšot ziemai sagatavotos krājumus. Šī kūka vienlīdz labi garšos gan ar svaigām, gan saldētām ogām, tikai ķiršiem jābūt bez kauliņiem, kā arī liekā sula jāsavāra morsā," recepti piesaka Maruta.
120Minūtes
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

100 gsviests100 gskābais krējums50 gcukurs230 gmilti0.5 TKsoda šķipsnasāls600 gbiezpiens200 gskābais krējums200 giebiezinātais piens ar cukuru3 TKvaniļas cukurs3 gab.olas400 gķirši bez kauliņiem50 gsviests50 gcukurs100 gauzu pārslas2 TKvaniļas cukurs

Sagatavošana

1

Vispirms gatavo pamatnes mīklu - visus produktus sajauc kopā un ar rokām samīci stingrā masā. Uzreiz izrullē un ieklāj pannā, kurā ir cepamais papīrs. Šajā mirklī labāk pannu ieliec ledusskapī un vari ķerties pie pildījuma gatavošanas.

2

Bļodā ar augstām malām liec biezpienu, krējumu un olas. Visu sablendē viendabīgā masā. Uzmanīgi iemaisi iebiezināto pienu un vaniļas cukuru. Ieteicams izvēlēties 5% biezpienu un 15% skābo krējumu.

3

Drumstalas gatavo, ar pirkstiem saberžot sviestu, auzu pārslas un cukuru.

4

Pildījumu pārlej pannā ieklātajai mīklai, ar karoti nolīdzini. Virsū kārto ķiršus, labāk tos liec pa vienam, lai kūka izceptos vienmērīgāk.

5

Pārkaisi drumstalas. Cep stundu 180 grādu temperatūrā.

Foto: Privātā arhīva foto


Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!