Biezpiena–ķiršu kūka ar auzu pārslu drumstalām
Foto: Privātā arhīva foto
2.0000 1
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
PAMATNEI
100 g
100 g sviests
sviests
100 g
100 g skābais krējums
skābais krējums
50 g
50 g cukurs
cukurs
230 g
230 g milti
milti
0.5 TK
0.5 TK soda
soda
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
PILDĪJUMAM
600 g
600 g biezpiens
biezpiens
200 g
200 g skābais krējums
skābais krējums
200 g
200 g iebiezinātais piens ar cukuru
iebiezinātais piens ar cukuru
3 TK
3 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
3 gab.
3 gab. olas
olas
400 g
400 g ķirši bez kauliņiem
ķirši bez kauliņiem
DRUMSTALĀM
50 g
50 g sviests
sviests
50 g
50 g cukurs
cukurs
100 g
100 g auzu pārslas
auzu pārslas
2 TK
2 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • "Kad ķiršu laiks beidzies, var atraut vaļā saldētavas durtiņas un sākt tukšot ziemai sagatavotos krājumus. Šī kūka vienlīdz labi garšos gan ar svaigām, gan saldētām ogām, tikai ķiršiem jābūt bez kauliņiem, kā arī liekā sula jāsavāra morsā," recepti piesaka Maruta.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms gatavo pamatnes mīklu - visus produktus sajauc kopā un ar rokām samīci stingrā masā. Uzreiz izrullē un ieklāj pannā, kurā ir cepamais papīrs. Šajā mirklī labāk pannu ieliec ledusskapī un vari ķerties pie pildījuma gatavošanas.

    Bļodā ar augstām malām liec biezpienu, krējumu un olas. Visu sablendē viendabīgā masā. Uzmanīgi iemaisi iebiezināto pienu un vaniļas cukuru. Ieteicams izvēlēties 5% biezpienu un 15% skābo krējumu.

    Drumstalas gatavo, ar pirkstiem saberžot sviestu, auzu pārslas un cukuru.

    Pildījumu pārlej pannā ieklātajai mīklai, ar karoti nolīdzini. Virsū kārto ķiršus, labāk tos liec pa vienam, lai kūka izceptos vienmērīgāk.

    Pārkaisi drumstalas. Cep stundu 180 grādu temperatūrā.

    Biezpiena–ķiršu kūka ar auzu pārslu drumstalām
    Foto: Privātā arhīva foto


    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form