Biezpienmaizīte ar mellenēm
Foto: Shutterstock
3.8571 7
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Miklai
50 g
50 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
100 g
100 g sviests (istabas temperatūrā)
sviests (istabas temperatūrā)
1
1 ola
ola
200 g
200 g milti
milti
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
Pildījumam
400 g
400 g biezpiens
biezpiens
200 g
200 g skābs krējums
skābs krējums
4
4 olas
olas
1 glāze
1 glāze mellenes (vai citas ogas)
mellenes (vai citas ogas)
100 g
100 g cukurs
cukurs
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Plātsmaizes
  • Pasaules Virtuve
  • Vasarīga un garda biezpienmaizīte ar kārdinošu ogu kārtiņu. Maizītes cepšanai var izmantot jebkādas ogas, ne tikai mellenes. Tās var būt arī upenes, jāņogas, zemenes, avenes un citas ogas. Cepšanai izmanto vidēji lielu formu ar augstām malām, lai mīklu varētu ieklāt kā groziņu.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Liek karsēties cepeškrāsni uz 160ºC. Ietauko cepamo formu un viegli izbārsta ar miltiem, liekos miltus izkratot laukā.

    Mīkstu sviestu sakuļ ar cukuru gaisīgās putās, pēc tam iekuļ sviestā olu. Miltus sajauc ar šķipsnu sāls un iemaisa sviestā, veidojot mīklas bumbu. To ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī uz 10 minūtēm.

    Tikmēr sagatavo biezpiena masu. Ja nepieciešams, biezpienu samaļ vai sablendē, pēc tam sajauc ar krējumu. Olām dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus iejauc biezpiena masā, baltumus sakuļ ar mikseri, pēc tam iecilā biezpienā.

    Mīklu izņem no ledusskapja un izrullē apmēram 3 mm biezumā, izklāj formu, veidojot arī vertikālās maliņas.

    Biezpiena masu lej mīklas groziņā, pa virsu kārto ogas un liek karstā cepeškrāsnī apmēram 30 minūtes.

    Biezpienmaizīti var pasniegt gan siltu, gan aukstu.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form