Biskvīta torte ar grieķu jogurta un citronu krēmu
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
5.0000 1
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Kārdinoša un garda biskvīta kūka ar grieķu jogurta un citronu-medus krēma pildījumu. Biskvīta mīklai pievienots kokosriekstu piens – maigākai garšai.

Vispirms gatavo citronu krēmu – verdoša ūdens peldē ieliek bļodiņu. Bļodiņā ieliek sakultas olas, sviestu, medu, citrona miziņu un sulu. Ar putojamo slotiņu masu maisa 15 minūtes, līdz tā sabiezē. Pēc tam citronu krēmu atdzesē.

Gatavo biskvītu – lielā bļodā sakuļ olu baltumus.

Cepeškrāsni uzsilda līdz 160°C.

Sakuļ sviestu ar pūdercukuru, līdz tas ir gaišs un gaisīgs. Pēc tam iemaisa tajā kokosriekstu pienu, miltus, cepamo pulveri un olu. Tad masā iecilā olu baltumus.

Biskvīta mīklu salej ietaukotās kūkas formās un ievieto cepeškrāsnī. Cep 30 minūtes, līdz biskvīts gatavs un tajā iedurts kociņš, izvilkts no biskvīta, ir sauss. Biskvītu atdzesē.

Grieķu jogurtu sajauc ar kokosriekstu skaidiņām. Jogurta masu uzziež uz vienas biskvīta kārtas un pārlej ar apmēram piecām ēdamkarotēm citronu krēma.

Virsū liek otru biskvīta kārtu un arī to apziež ar jogurta masu. Kūku izdekorē ar citronu krēmu, lai tas skaisti notecētu pār kūkas maliņām.

Kūkai ļauj mazliet ievilkties pirms pasniegšanas.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form