Foto: Shutterstock
Biskvīts priekš lielās viesību tortes.
Olu dzeltenumus atdala no baltumiem.

To dara ļoti rūpīgi - ja olbaltumā tiks kaut kripata dzeltenuma, tas neputosies.

Olu baltumiem uzber šķipsniņu sāls un atstāj mierā.

Olu dzeltenumiem uzber 10 karotes cukura, vaniļas cukuru un ar mikseri puto, kamēr dzeltenumu masa kļūst gaiša un apmēram 2x palielinās apjomā.

Tad saputo olu baltumus stingrās putās.

Ja olu baltumi saputoti pareizi, apgāžot bļodu tie ārā nekrīt.

Saputotos olu baltumus uzmanīgi un rūpīgi iecilā olu dzeltenumos.

Tad pievieno 10 ēdamkarotes miltu - obligāti milti ir jāiesijā!

Maisa rūpīgi arī tā iecilājot nevis kuļot, lai mīkla būtu pilna ar gaisu.

Nu lūk! Lielais darbs padarīts! Tagad ietaukojam veidni un ielejam mīklu. Ja ņem 10 olas tad katrā veidnē lej pusi -ne biezāk kā šeit, jo mīkla celsies.

Cep apmēram 20-30 minūtes 150*C( ja ar ventilatoru, ja bez, tad karstāka- ap 170).

Gatavību pārbauda ar sērkociņu vai zobu bakstāmo - ja nelīp gatavas.

Cepšanas laikā virināt durtiņas nedrīkst - sakritīsies biskvīts.

Iesūtīja: smaidam!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!