Borščs Kubaņas kazaku gaumē
Foto: Shutterstock
4.7143 7
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Riktīgi sātīgs borščs Kubaņas kazaku gaumē. Asu izjūtu cienītāji to var uzlabot, pievienojot čili piparu.

Uz maksimālas liesmas kārtgi uzkarsē katlu, ielej nedaudz olīveļļas.

Katlā liek gaļu un kādu laiku neaiztiek, lai to kārtīgi pierauj klāt pie katla.

Gaļu apmaisa, pieliek sasmalcinātu sīpolu, šķipsnu ķimeņu, abu veidu piparus, 3 lauru lapas, šķipsnu timiāna, iespiež 2 ķiploka daiviņas, visu maisot apcep.

Katlā liek klāt sagrieztu svaigo kāpostu, samaisa un apcep. Liek klāt skābētos kāpostus, samaisa un apcep.

Katlā lej ūdeni, lai tas ir nedaudz pāri saturam, kārtīgi izmaisa, uzliek vāku, nogriež gāzes liesmu uz vidēju.

Pannā uzkarsē olīveļļu un liek cepties salmiņos sagrieztus burkānus un bietes, apcep.

Pievieno ķimenes un 4-5 daiviņas sasmalcināta ķiploka, apcep. Tad liek klāt tomātu pastu un apcep.

Pannas saturu ber katlā.

Atvāra pannu un atvārījumu arī ielej katlā, ja vajag, pievieno vēl ūdeni.

Uzliek vāku un vāra zupu 1 stundu uz mazas uguns, tad pievieno sāli, cukuru, pielej 3-4 ēdamkarotes etiķa.

No zupas izņem gaļu un atdala no kauliem, sasmalcina un liek atpakaļ zupā.

Boršču lej bļodiņā, pieliek krējumu un sasmalcinātus pētersīļu zaļumus.

Lai labi garšo!

"Tasty.lv" padoms: var likt klāt 3 kubiņos sagrieztus kartupeļus, vai arī bundžiņu balto konservēto pupiņu.

Comment Form