Foto: Shutterstock
Burvīgas, viena kumosa biskvīta mīklas kūciņas, pildītas ar olu krēmu un glazētas ar tumšo šokolādi. Šo kūciņu cepšana ir darbietilpīga, bet tās ir tā vērtas, lai piepūlētos un īpašos gadījumos izceptu šos ļoti glītos kārumus.

Kūciņas jācep laicīgi, jo izceptajiem mini biskvītiņiem ne tikai jāatdziest, bet jānostāvas apmēram 2-3 stundas.

21Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

MĪKLAI:7 olu baltumi5 olu dzeltenumi šķipsnasāls3 ĒKcukurs1 ĒKrīvēta citrona miziņa1 TKvaniļas ekstrakts3 ĒKmilti3 ĒKkartupeļu milti KRĒMAM:2 olu dzeltenumi100 mlcukurs60 mlpiens200 gsviests (istabas temperatūrā) GLAZŪRAI:100 gtumšā šokolāde1 ĒKsviests SĪRUPAM:60 mlūdens100 gcukurs1 ĒKkonjaks (vai liķieris)

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C. Sagatavo cepamo plāti, to izklājot ar cepamo papīru.

2

Bļodā ieber miltus, kartupeļu miltus un labi sajauc. Miltus pievieno olu dzeltenumiem un izmaisa. Pēc tam mīklā iecilā sakultos olu baltumus. Mīklu pilda konditorejas tūtā, kurai ir apaļš, apmēram 1 cm liels uzgalis. Cenšoties izspiest vienādu daudzumu mīklas, uz sagatavotās plāts veido kūciņu pamatnītes, apmēram 3-5 cm diametrā (atkarībā no tā, cik lielas vēlas kūciņas).

3

Pannu liek karstā cepeškrāsnī un cep 15 - 20 minūtes, līdz mazie biskvītiņi kļuvuši zeltaini. Biskvītcepumiņus izņem no krāsns, atdzesē un ļauj tiem dažas stundas atpūsties.

4

Tikmēr pagatavo sīrupu: katliņā ielej ūdeni, ieber cukuru un uzkarsē līdz pirmajam burbulim, iemaisa konjaku un atdzesē. Pagatavo krēmu: nelielā katliņā sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru, pievieno pienu, izmaisa un, turpinot maisīt, karsē, līdz piens sabiezē. Noņem no uguns un atdzesē. Kad olu piens atdzisis, to sakuļ ar mīkstu sviestu vieglā krēmā.

5

Pagatavo šokolādes glazūru, ūdens peldē sakarsējot drupinātu šokolādi ar sviestu. Ļauj glazūrai atdzist.

6

Kad biskvītiņi ir nobrieduši, pusi biskvītiņu, kas būs kūku virspuses, glazē ar šokolādi, tās iemērcot šokolādē. Ļauj glazūrai sastingt.

7

Pēc tam ar krēma palīdzību uzmanīgi savieno kopā biskvītu pusītes - glazēto ar neglazēto. Krēmu izspiež ar konditorejas tūtas palīdzību vai liek ar tējkaroti uz neglazētās puses. Pirms uzliek krēmu, biskvītiņu iekšējo virsmu pavisam nedaudz aplaista ar atdzisušo sīrupu.

8

Kūciņas gatavas. Pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!