Foto: Publicitātes foto
Plani, trausli un kārdinoši smaržojoši - tādi ir šie Bretaņas sviesta cepumi. Vislabāk tos baudīt ar skābenu citronu krēmu vai sāļo karameli. Īsts kārumnieka sapnis! Recepti iesaka šefpavāre Inga Kalniņa.

Sastāvdaļas norādītas astoņiem lieliem cepumiem.

120Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

4 olu dzeltenumi (60 g)120 gpūdercukurs130 gmīksts sviests180 gkviešu milti9 grausais raugs

Sagatavošana

1

Ar mikseri saputo olu dzeltenumus kopā ar pūdercukuru, līdz masa ir gaiša un pufīga.

2

Atsevišķā bļodā iesijā miltus un sauso raugu.

3

Olu un cukura masai pievieno miltus, labi samaisa vai saputo ar mikseri (lēnā režīmā), beigās pievieno sviestu.

4

Samīca mīklu, līdz tā kļūst viendabīga. Ietin pārtikas plēvē un uzglabā ledusskapī vismaz vienu stundu, bet vislabāk līdz nākamajai dienai. Mīklā ir daudz sviesta, tādēļ ar to būs grūtāk darboties. Nav ieteicams mīklu likt uz siltas darba virsmas (piemēram, virs strādājošas trauku mašīnas). Pirms mīklas rullēšanas rulli ieteicams atdzesēt ledusskapī.

5

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170 °C temperatūrai.

6

Mīklu izrullē apmēram 1 cm biezumā (jo plānāki šie cepumi, jo trauslāki), un ar metāla apļiem (vai cita veida formām, piemēram, piparkūku) izspiež cepumus. Uz pannas tos liek kopā ar metāla formām, jo sviesta dēļ mīkla var izplūst. Formiņas ietaukot nav nepieciešams.

7

Liek cepumus krāsnī uz kādām 20 minūtēm. Apmēram pēc 10 minūtēm var noņemt metāla apļus un turpināt cept, līdz cepumi ir zeltaini.

8

Izņem no krāsns un atdzesē. Ēd kopā ar svaigi gatavotu citronu krēmu (recepte te), sāļo karameli (recepte šeit), vai ievārījumu. Iespēju ir daudz!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!