Cepta brieža gaļa ar Briseles kāpostiem
Foto: Reinis Strazdiņš
10 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

"Briežu sezona ir īsa – tā baudīšanai ir atvēlēts tikai rudens un ziemas periods, tāpēc tagad ir īstais laiks tā ēšanai," iesaka bāra XIII šefpavārs Reinis Strazdiņš. Šefpavārs uzskata, ka brieža sarkanā gaļa ir lieliska, ar izteiktām garšas īpašībām un labi, ka tā pagatavošana vēl nav kļuvusi par rutīnu, kā, piemēram, gatavojot vistas vai cūkas gaļu.

Gatavo spinātu un ķiploku biezeni. Krāsnī sacep ķiplokus – veselus ar čaulu, cep līdz tie kļūst karamelizēti. Kad tie gatavi, izloba, liek katliņā un pārlej ar saldo krējumu.

Liek katliņu uz uguns karsēties līdz maisījums uzmet burbuli. Tad maisījumam pievieno spinātus. Visu masu ievieto blenderī un samaļ, pēc tam izkāš caur sietu.

Pievieno sāli, piparus un sarīvētus muskatriekstus.

Iemarinē briedi ar sāli, pipariem un olīveļļu. Grilē aptuveni sešas minūtes uz grilpannas vai speciālā krāsniņā.

Sagatavo Briseles kāpostus. Noblanšē kāpostus vārošā ūdenī aptuveni minūti. Kāpostus iemarinē sālī, piparos un olīveļļā līdz pasniegšanai.

Kad viss gatavs, skaisti sakārto uz šķīvja un pasniedz ēdājiem.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form