Cepta brieža gaļa ar Briseles kāpostiem
Foto: Reinis Strazdiņš
0 0
10 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1,5 kg
1,5 kg brieža muguras daļas gaļa
brieža muguras daļas gaļa
200 g
200 g ķiploki
ķiploki
1 kg
1 kg spināti
spināti
500 ml
500 ml saldais krējums
saldais krējums
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
2 TK
2 TK olīveļļa
olīveļļa
pēc garšas
pēc garšas muskatrieksts
muskatrieksts
  • Medījuma gaļas ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • "Briežu sezona ir īsa – tā baudīšanai ir atvēlēts tikai rudens un ziemas periods, tāpēc tagad ir īstais laiks tā ēšanai," iesaka bāra XIII šefpavārs Reinis Strazdiņš. Šefpavārs uzskata, ka brieža sarkanā gaļa ir lieliska, ar izteiktām garšas īpašībām un labi, ka tā pagatavošana vēl nav kļuvusi par rutīnu, kā, piemēram, gatavojot vistas vai cūkas gaļu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo spinātu un ķiploku biezeni. Krāsnī sacep ķiplokus – veselus ar čaulu, cep līdz tie kļūst karamelizēti. Kad tie gatavi, izloba, liek katliņā un pārlej ar saldo krējumu.

    Liek katliņu uz uguns karsēties līdz maisījums uzmet burbuli. Tad maisījumam pievieno spinātus. Visu masu ievieto blenderī un samaļ, pēc tam izkāš caur sietu.

    Pievieno sāli, piparus un sarīvētus muskatriekstus.

    Iemarinē briedi ar sāli, pipariem un olīveļļu. Grilē aptuveni sešas minūtes uz grilpannas vai speciālā krāsniņā.

    Sagatavo Briseles kāpostus. Noblanšē kāpostus vārošā ūdenī aptuveni minūti. Kāpostus iemarinē sālī, piparos un olīveļļā līdz pasniegšanai.

    Kad viss gatavs, skaisti sakārto uz šķīvja un pasniedz ēdājiem.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form