Foto: Vida Press
Bagātīgs brieža gaļas sautējums ar spinātiem un sarkanvīnu garšos vēl labāk, ja nobeigumā pārklāsi to ar kārtaino mīklu un iešausi cepeškrāsnī, līdz virskārta apcepusies kārdinoši zeltaina. Brieža gaļu droši var aizstāt arī ar liellopu vai teļu.
80Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

15 mlolīveļļa1 sīpols, sagriezts šķēlēs500 gbrieža gaļa, sagriezta kubiņos5 gķiploka daiviņas250 mlmedījuma gaļas buljons125 mlsauss sarkanvīns50 mlbalzamiko etiķis500 mlkonservēti tomāti, sasmalcināti150 gspināti1 paciņa saldētas kārtainās mīklas1 ola, sakulta

Sagatavošana

1

Pannā sakarsē eļļu, liek cepties sīpolus, līdz tie caurspīdīgi, tad izņem sīpolus no pannas.

2

Pa nelielām porcijām liek pannā gaļas gabaliņus un apcep no visām pusēm zeltainus.

3

Kad visa gaļa apcepta, to liek atpakaļ pannā, pievieno sīpolus, ķiploku daiviņas (nomizotas, bet nesasmalcinātas) sarkanvīnu, etiķi, sasmalcinātus tomātus un karsē. Kad šķidrums sāk burbuļot, samazina liesmu līdz minimumam un sautē gaļu 45-60 minūtes, līdz tā ir mīksta.

4

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

5

Iemaisa karstajā sautējumā spinātus un noņem pannu no plīts.

6

Lej sautējumu karstumizturīgā veidnē. Atlaidināto mīklu izrullē, pārklāj ar mīklu veidni un ar asu nazi nolīdzina malas. Pāerziež mīklu ar sakultu olu.

7

Liek krāsnī uz 20 minūtēm, līdz mīkla ir čagana un zeltaina.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!