Brieža gaļas un spinātu sautējums ar kārtainās mīklas 'cepurīti'
Foto: Vida Press
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Bagātīgs brieža gaļas sautējums ar spinātiem un sarkanvīnu garšos vēl labāk, ja nobeigumā pārklāsi to ar kārtaino mīklu un iešausi cepeškrāsnī, līdz virskārta apcepusies kārdinoši zeltaina. Brieža gaļu droši var aizstāt arī ar liellopu vai teļu.

Pannā sakarsē eļļu, liek cepties sīpolus, līdz tie caurspīdīgi, tad izņem sīpolus no pannas.

Pa nelielām porcijām liek pannā gaļas gabaliņus un apcep no visām pusēm zeltainus.

Kad visa gaļa apcepta, to liek atpakaļ pannā, pievieno sīpolus, ķiploku daiviņas (nomizotas, bet nesasmalcinātas) sarkanvīnu, etiķi, sasmalcinātus tomātus un karsē. Kad šķidrums sāk burbuļot, samazina liesmu līdz minimumam un sautē gaļu 45-60 minūtes, līdz tā ir mīksta.

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

Iemaisa karstajā sautējumā spinātus un noņem pannu no plīts.

Lej sautējumu karstumizturīgā veidnē. Atlaidināto mīklu izrullē, pārklāj ar mīklu veidni un ar asu nazi nolīdzina malas. Pāerziež mīklu ar sakultu olu.

Liek krāsnī uz 20 minūtēm, līdz mīkla ir čagana un zeltaina.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form