Brilē krēms ar kraukšķīgu cukura kārtiņu – pa spēkam katram
Foto: Shutterstock
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
4 gab.
4 gab. olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
0.5 l
0.5 l saldais krējums (35%)
saldais krējums (35%)
50 g
50 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
1 gab.
1 gab. vaniļas pāksts
vaniļas pāksts
pēc garšas
pēc garšas brūnais cukurs apdedzināšanai
brūnais cukurs apdedzināšanai
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Franču nacionālā virtuve
  • Krēmi
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • "Šis vienmēr bijis mans vismīļākais deserts," par brilē krēmu saka Irina Line. Tā kā nav daudz vietu, kur to nobaudīt, tad jāgatavo pašiem. Un, izrādās, tas nav nemaz tik sarežģīti, vien nepieciešams neliels konditorejas gāzes deglis. Un rezultāts sanāk dievīgs, stāsta gardēde, iesakot savu recepti.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Saldo krējumu uzsildi kopā ar vaniļu, taču nekarsē. Pēc tam atdzesē.

    Atdali olu dzeltenumus, ieber masā cukuru un samaisi, taču nesaputo.

    Lēnām lej masā siltu saldo krējumu un visu labi samaisi.

    Šo masu salej termoizturīgās, aptuveni 150 mililitru lielās formiņās. Ja tādu nav, lej mazās keramiskās krūzītēs.

    Krāsni uzkarsē 150–170 grādu temperatūrā.

    Lielajā cepampannā ielej karstu ūdeni un liec tajā sapildītās formiņas. Ūdenim jābūt tik daudz, lai tas sasniedz formiņu vidus līniju.

    Cep aptuveni 30–40 minūtes. Krēma konsistencei jākļūst līdzīgai želejai.

    Izņem formiņas ārā no cepampannas un pilnībā atdzesē.

    Pa virsu uzber līdzenu brūnā cukura slāni un apdedzini to ar degli. Ja tā nav pa rokai, vari arī ielikt krāsnī grilēšanas režīmā, bet uzmanīgi jāpieskata process.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form