
Šī brokastu šķīvja autore omīte Lita stāsta, ka recepte vairāk paredzēta vēsam laikam, lai uzņemtu enerģijas bumbu visai dienai un reizē iegūtu kādu siltumiņu. Kā viņa saka: "Iespējams, izskatās dikti sātīgi, bet retu reizi der arī šādi. Vasarā gan šis variants īsti nebūs derīgs, jo tad ir vēlme pēc vieglām (ne gatavošanas ziņā, bet vēdera sajūtas ziņā) maltītēm. Tad der vienkārši cepta lauku vistu oliņa ar dārza labumiņiem – gurķiem, tomātiem, redīsiem, salātu lapām, dillītēm un lociņiem. Gluži kā šķērsām pa dārzu. Protams, nevajadzētu arī aizmirst par grauzdētu graudu maizīti un palielu kafijas krūzi."
Sākam ar to, ka cepam lauku olas ("Mūsmājās cep olu no abām pusēm, bet, ja patīk vēršacis, tad droši var cept arī tā. Bet uzskatu, ka ar pirktajām olām nu gan nevajadzētu riskēt!" piebilst receptes autore Lita). Ja ir liela vēlme olas var apziest ar majonēzi (nu ja gribas pa trekno!).
Nedaudz apcep žāvētu cauraudzīti, lai kļūst intensīvāka garša.
Sagriež svaigu tomātu un apber ar citronpipariem.
Sagriež svaigu gurķi (kopā ar zaļumiņiem), pievieno nedaudz 20% krējuma un šķipsniņu sāls. Ja garšo pesto vai salātu mērcītes, tad krējumu var aizvietot ar tiem. "Bet tā kā opim garšo salāti tikai un vienīgi ar krējumu, esmu spiesta tikai tā darīt!" piebilst ome.
Lai izdevušās brokastis!