Zefīru kūka ar ievārījumu
Foto: Privātais arhīvs
1.8750 8
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g cepumi "Selga"
cepumi "Selga"
60 g
60 g sviests
sviests
250 g
250 g brūkleņu ievārījums
brūkleņu ievārījums
10-12
10-12 vaniļas vai krējuma zefīri
vaniļas vai krējuma zefīri
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Citi saldēdieni
  • Saldie sacepumi
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Salda un grēcīgi vienkārša kūka, kam būs nepieciešamas vien četras sastāvdaļas. Gardie un siltie zefīra gabaliņi kusīs mutē, bet skābenais ievārījums garšu noturēs balansā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Krāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Virtuves kombainā liec cepumus un sadrupini, līdz izveidojusies miltiem līdzīga konsistence. Klāt liec sviestu. Pārliecinies, ka sviests ir istabas temperatūrā. Pievienojamo sviesta daudzumu var variēt pēc paša izvēles – vai kūkas pamatne patīk vairāk drūpoša vai pilnīgi stingra. Iespied cepumu un sviesta masu kūkas pamatnē, kas ir 25 cm liela. Liec krāsnī uz 15 minūtēm.

    Kamēr cepas kūkas pamatne, sagriez zefīrus mazos kubiņos. Kad pagājušas 15 minūtes un kūkas pamatne izcepusies, kūku ņem ārā un uzreiz ātri pārlej tai ievārījumu. Kad ievārījuma kārta vienmērīgi izlīdzināta pa visu kūkas pamatni, virsū vienmērīgi sabirdina iepriekš sagrieztos zefīrus. Liec atpakaļ krāsnī un cep 30 minūtes.

    Iesaku pasniegt tikko no krāsns izņemtu ar plombīra saldējumu.

    Ļoti labi garšo gan atdzesēta, gan tikko no krāsns. Lai labi garšo!

    Iesūtīja: Lelde Bula

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form