Buberts ar zemeņu mērci
Foto: DELFI
3.2500 4
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas

Buberta recepti piedāvā "Pavāru kluba" biedrs - ģimenes restorāna "Hercogs" šefpavārs Andris Rumītis. Šis ēdiens tika gatavots labdarības pasākuma meistarklases ietvaros, no produktiem, kuri iekļauti pārtikas bankas "Paēdušai Latvijai" izsniegtajās pārtikas pakās.

Gatavo zemeņu mērci. Zemenes sablendē ar cukuru un izberž caur sietu.

Gatavo bubertu. Atdala olas dzeltenumus no baltumiem. Olas dzeltenumiem pievieno cukuru, vaniļas cukuru un puto, līdz masa kļuvusi krēmīga un gaiša, bet masas apjoms dubultojies.

Olu baltumus saputo stingrās putās.

Katliņā lej litru piena un uzvāra. Kad piens sāk vārīties, ber klāt mannas putraimus un, nepārtraukti maisot, vāra vidēji biezu mannā putru.

Putrai pievieno saputoto olas dzeltenuma masu un putru saputo (katliņš joprojām atrodas uz lēnas uguns).

Nepārtraucot putošanu, katliņa saturam pievieno saputotos olbaltumus un aptuveni pusminūti, turpinot kult bubertu, katliņu karsē.

Bubertu atdzesē un pasniedz ar zemeņu mērci.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form