Foto: DELFI
Buberta recepti piedāvā "Pavāru kluba" biedrs - ģimenes restorāna "Hercogs" šefpavārs Andris Rumītis. Šis ēdiens tika gatavots labdarības pasākuma meistarklases ietvaros, no produktiem, kuri iekļauti pārtikas bankas "Paēdušai Latvijai" izsniegtajās pārtikas pakās.
30Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 lpiens125 gmanna2 TKvaniļas cukurs4 gab.olas MĒRCEI:400 gzemenes (svaigas vai saldētas)100 gcukurs

Sagatavošana

1

Gatavo zemeņu mērci. Zemenes sablendē ar cukuru un izberž caur sietu.

2

Gatavo bubertu. Atdala olas dzeltenumus no baltumiem. Olas dzeltenumiem pievieno cukuru, vaniļas cukuru un puto, līdz masa kļuvusi krēmīga un gaiša, bet masas apjoms dubultojies.

3

Olu baltumus saputo stingrās putās.

4

Katliņā lej litru piena un uzvāra. Kad piens sāk vārīties, ber klāt mannas putraimus un, nepārtraukti maisot, vāra vidēji biezu mannā putru.

5

Putrai pievieno saputoto olas dzeltenuma masu un putru saputo (katliņš joprojām atrodas uz lēnas uguns).

6

Nepārtraucot putošanu, katliņa saturam pievieno saputotos olbaltumus un aptuveni pusminūti, turpinot kult bubertu, katliņu karsē.

7

Bubertu atdzesē un pasniedz ar zemeņu mērci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!