Foto: Sandra Kugelberga
Sandra Kugelberga dzīvo Anglijā. Apciemojot ģimeni Latvijā, viņa vienmēr cenšas izbaudīt Latvijas ēdienus un bērnības garšas. Buberts ir viens no Sandras mīļākajiem bērnības ēdieniem. "Manai omei tas vienmēr bija ļoti svarīgs un nopietns pasākums – gatavot ģimenei bubertu. Bija kreņķis, ja nesanāca!" saka Sandra. Izcili gardais saldēdiens nav nemaz tik viegli pagatavojams – jāzina dažādi knifiņi. "Ar māsām eksperimentējām un taisījām tik ilgi, līdz sanāca kā bērnībā!"
60Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
3 glāzespiens4 ĒKmilti5 gab.olas8 TKcukurs

Sagatavošana

1

Saputo olu dzeltenumus ar cukuru, kamēr cukurs izkusis. Olas baltumu noliek atsevišķi.

2

Pieber izsijātus miltus, visu maisot.

3

Mīkla sanāk tik šķidra kā pankūku mīkla. (Ja liekas par biezu, var pieliet apmēram pusglāzi piena.)

4

Uzvāra pienu, mirkli atdzesē un tajā, nepārtraukti un lēni maisot, ielej mīklu. Jāuzmanās, lai dzeltenumu nesarauj kunkuļos, tādēļ nepārtraukta un lēna maisīšana ir obligāta.

5

Saputo olas baltumus stingrās putās.

6

Kad masa nedaudz padzisusi, tajā ļoti uzmanīgi iecilā olu baltumus – tieši iecilā, nevis iemaisa, masai jābūt maigi pufīgai kā mākonītim. Omas receptē šis bija otrais svarīgākais brīdis - olas baltuma iecilāšana. (Pirmais svarīgākais bija mīklas iemaisīšana karstajā pienā.)

Foto: Sandra Kugelberga
7

Pasniedz siltu ar dzērveņu ķīseli.

Lai garšo kā bērnībā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!