Buljonzupa ar mencas knēdeļiem
Foto: Publicitātes foto
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Zivis un jūras veltes ir bagātīgs olbaltumvielu avots un satur visas astoņas neaizvietojamās aminoskābes, kas vajadzīgas normālai organisma darbībai. Tomēr bieži vien zivju un jūras velšu pagatavošana šķiet laikietilpīgs un sarežģīts process – trūkst ideju, nav laika un iedvesmas, tāpēc cilvēki no šiem produktiem izvairās. "Rimi" veselīgas ēšanas eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina iedrošina uzturā lietot vairāk zivju un jūras produktu, bet šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā recepti gardai buljonzupai ar mencas knēdeļiem.

Gatavo buljonu, pievieno visas sastāvdaļas un ļauj tvaicēties un sajaukties garšām vismaz 30 minūtes.

Paralēli sagatavo knēdeļus: samaļ visas sastāvdaļas krēmīgā masā un liek uz 20 minūtēm ledusskapī.

Vāra olas 5 minūtes un noloba.

Nokāš buljonu, pārliecinās par garšu, vai ir pietiekami pikanta un vai pietiek laima skābuma. Buljonu liek atpakaļ sildīties.

Pievieno sagrieztas sēnes un pākšu pupiņas.

Ar divām samitrinātām karotēm veido knēdeļus un vāra tos 2 minūtes buljonā.

Kad knēdeļi uzvārījušies, liek buljonam klāt nūdeles. Pasniedz traukos, pievienojot uz pusēm pārgrieztu olu, piparus un mazākos gabaliņos sagrieztu nori lapu.

Lai labi garšo!

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form