Buljonzupa ar mencas knēdeļiem
Foto: Publicitātes foto
0 0
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
KNĒDEĻIEM
200 g
200 g mencas fileja
mencas fileja
1
1 olas baltums
olas baltums
1/4 TK
1/4 TK malts muskatrieksts
malts muskatrieksts
1/2 TK
1/2 TK sāls
sāls
70 ml
70 ml saldais krējums
saldais krējums
ZUPAI
200 g
200 g nūdeles
nūdeles
100 g
100 g pākšu pupiņas
pākšu pupiņas
100 g
100 g šitake sēnes
šitake sēnes
2
2 nori lapas
nori lapas
30 g
30 g spināti
spināti
2
2 olas
olas
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
BULJONAM
600 ml
600 ml zivju vai dārzeņu buljons
zivju vai dārzeņu buljons
2 ĒK
2 ĒK gaišā sojas mērce
gaišā sojas mērce
1 TK
1 TK austeru mērce
austeru mērce
1 ĒK
1 ĒK zivju mērce
zivju mērce
1
1 citronzāles stiebrs
citronzāles stiebrs
1
1 čili pipars
čili pipars
1
1 ingvera gabaliņš (0,5 cm)
ingvera gabaliņš (0,5 cm)
1
1 laims, izspiesta sula
laims, izspiesta sula
1/2 TK
1/2 TK brūnais cukurs
brūnais cukurs
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Zivju un jūras produktu zupas
  • Pasaules Virtuve
  • Zivis un jūras veltes ir bagātīgs olbaltumvielu avots un satur visas astoņas neaizvietojamās aminoskābes, kas vajadzīgas normālai organisma darbībai. Tomēr bieži vien zivju un jūras velšu pagatavošana šķiet laikietilpīgs un sarežģīts process – trūkst ideju, nav laika un iedvesmas, tāpēc cilvēki no šiem produktiem izvairās. "Rimi" veselīgas ēšanas eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina iedrošina uzturā lietot vairāk zivju un jūras produktu, bet šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā recepti gardai buljonzupai ar mencas knēdeļiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo buljonu, pievieno visas sastāvdaļas un ļauj tvaicēties un sajaukties garšām vismaz 30 minūtes.

    Paralēli sagatavo knēdeļus: samaļ visas sastāvdaļas krēmīgā masā un liek uz 20 minūtēm ledusskapī.

    Vāra olas 5 minūtes un noloba.

    Nokāš buljonu, pārliecinās par garšu, vai ir pietiekami pikanta un vai pietiek laima skābuma. Buljonu liek atpakaļ sildīties.

    Pievieno sagrieztas sēnes un pākšu pupiņas.

    Ar divām samitrinātām karotēm veido knēdeļus un vāra tos 2 minūtes buljonā.

    Kad knēdeļi uzvārījušies, liek buljonam klāt nūdeles. Pasniedz traukos, pievienojot uz pusēm pārgrieztu olu, piparus un mazākos gabaliņos sagrieztu nori lapu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form