Foto: Publicitātes foto
Zivis un jūras veltes ir bagātīgs olbaltumvielu avots un satur visas astoņas neaizvietojamās aminoskābes, kas vajadzīgas normālai organisma darbībai. Tomēr bieži vien zivju un jūras velšu pagatavošana šķiet laikietilpīgs un sarežģīts process – trūkst ideju, nav laika un iedvesmas, tāpēc cilvēki no šiem produktiem izvairās. "Rimi" veselīgas ēšanas eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina iedrošina uzturā lietot vairāk zivju un jūras produktu, bet šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā recepti gardai buljonzupai ar mencas knēdeļiem.
60Minūtes
25Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

KNĒDEĻIEM:200 gmencas fileja1 olas baltums1 šķipsnamalts muskatrieksts0.5 TKsāls70 mlsaldais krējums ZUPAI:200 gnūdeles100 gpākšu pupiņas100 gšitake sēnes2 nori lapas30 gspināti2 olas pēc garšaspipari BULJONAM:600 mlzivju vai dārzeņu buljons2 ĒKgaišā sojas mērce1 TKausteru mērce1 ĒKzivju mērce1 citronzāles stiebrs1 čili pipars1 ingvera gabaliņš (0,5 cm)1 laims, izspiesta sula0.5 TKbrūnais cukurs pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Gatavo buljonu, pievieno visas sastāvdaļas un ļauj tvaicēties un sajaukties garšām vismaz 30 minūtes.

2

Paralēli sagatavo knēdeļus: samaļ visas sastāvdaļas krēmīgā masā un liek uz 20 minūtēm ledusskapī.

3

Vāra olas 5 minūtes un noloba.

4

Nokāš buljonu, pārliecinās par garšu, vai ir pietiekami pikanta un vai pietiek laima skābuma. Buljonu liek atpakaļ sildīties.

5

Pievieno sagrieztas sēnes un pākšu pupiņas.

6

Ar divām samitrinātām karotēm veido knēdeļus un vāra tos 2 minūtes buljonā.

7

Kad knēdeļi uzvārījušies, liek buljonam klāt nūdeles. Pasniedz traukos, pievienojot uz pusēm pārgrieztu olu, piparus un mazākos gabaliņos sagrieztu nori lapu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!