Burkānmaize ar riekstiem un žāvētiem augļiem
Foto: Ieva Berga
3.6667 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
3 gab.
3 gab. burkāni
burkāni
350 g
350 g kviešu milti
kviešu milti
1 TK
1 TK sāls
sāls
3 gab.
3 gab. olas
olas
80 g
80 g augu eļļa
augu eļļa
15- ml
15- ml piens
piens
100 g
100 g grauzdēti rieksti
grauzdēti rieksti
100 g
100 g žāvēti augļi
žāvēti augļi
2 TK
2 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
1 TK
1 TK kanēlis (ja vēlas)
kanēlis (ja vēlas)
  • Maize
  • Pasaules Virtuve
  • Sulīga, bagātīga burkānmaize piestāv rudenim. Gardums, kas piepilda māju ar brīnišķīgu smaržu un vairo omulību. Recepti iesaka dizainere Ieva Berga.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma


    Burkānus sarīvē uz rupjas rīves.

    Miltus, cepamo pulveri, sāli samaisa. Pievieno drupinātus riekstus un žāvētos augļus.

    Pienu viegli sakuļ ar eļļu un olām. Iemaisa rīvētos burkānus. Masu ielej miltu, riekstu un augļu maisījumā.

    Visu viegli samaisa, pārāk nepārmaisot.

    Mīklu lej formā, kas izklāta ar cepampapīru. Var to vienkārši ietaukot un nobārstīt ar miltiem.

    Cep 175° 50-60 minūtes, kamēr, iedurot irbulīti, tas paliek sauss.

    Izņemot no cepeškrāsns pārklāj ar dvieli un ļauj mierīgi atdzist.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form