Burkānu biezzupa ar ingveru, kas silda un aizgaiņā saaukstēšanos
Foto: “Ēdam BIOLOĢISKI” arhīvs, foto: Matīss Markovskis
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
10 gab.
10 gab. burkāni
burkāni
70 g
70 g rīvēts ingvers
rīvēts ingvers
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
300 g
300 g saldais kartupelis vai ķirbis
saldais kartupelis vai ķirbis
2 l
2 l ūdens
ūdens
1 TK
1 TK sāls
sāls
3 ĒK
3 ĒK kokosriekstu eļļa
kokosriekstu eļļa
  • Biezzupas un krēmzupas
  • Dārzeņu zupas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ja jūti – kaklā kaut kas kņudinās un deguns niez kā pirms iesnām, bet pašam sajūta kā pārgurušam zirgam, kurš bez apstājas uzaris vairākus hektārus zemes, tad šī būs zupa, kas visu augšminēto aizgaiņās.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kad Raivis Bahšteins, Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas izdotā ceļveža "Ēdam bioloģiski" redaktors, mani uzrunāja pagatavot pāris receptes žurnālam, atgaiņājos, sakot, ka neesmu caurcaurēm bioloģiska. Manā virtuvē ir daudzveidība, un veikalā visbiežāk uzvar cena, nevis uzraksts "Bio". Raivis nosmēja, ka tā nu gan nebūšot problēma, un pēc laika jau bija pie manām namdurvīm ar bioloģiskas pārtikas grozu. Izaicinājums pieņemts! Ņemot vērā drēgnumu aiz loga un straujo ziemas tuvošanos, manā virtuvē tapa sātīgi un sildoši komforta ēdieni.

    No sešiem burkāniem izspiež sulu.

    Pārējos burkānus nomizo un sagriež plānās ripiņās.

    Sīpolu nomizo un sasmalcina.

    Ingveru sarīvē.

    Katlā izkausē kokosriekstu eļļu, pievieno sīpolus, ingveru, apcep 2–3 minūtes.

    Pievieno burkānus un ķirbi (to var aizstāt ar batāti vai parastajem kartupeļiem). Ķirbis jāizvēlas pēc iespējas miltaināks. Visu samaisa. Pāris sekundes ļauj apcepties arī dārzeņiem.

    Lej ūdeni (vislabāk karstu) un burkānu sulu, pievieno sāli un vāra, līdz dārzeņi mīksti.

    Zupu sablendē un pasniedz ar krējumu, bezpiedevu jogurtu vai pesto.

    Noderīgi!

    Kokosriekstu eļļu var aizstāt ar citu, bet šādi gatavota zupa vairāk ļaus izcelties visām garšām.

    Zupa ir diezgan stipra, ja gribas maigāku, var pievienot kokosriekstu pienu vai saldo krējumu.

    Ja patīk asums, droši var likt vairāk ingvera.

    Atkārtošanas vērta ideja!

    Burkānu biezzupa ar ingveru, kas silda un aizgaiņā saaukstēšanos
    Foto: “Ēdam BIOLOĢISKI” arhīvs, foto: Matīss Markovskis


    No izspiedām, kas paliek pāri, spiežot sulas, var izcept gardas vafeles. Atliek vien savai iecienītākai vafeļu receptei pievienot burkānu "čužas" no sulu spiedes un cept!

    Citas receptes no bioloģiskiem produktiem meklē ikgadējā žurnālā "Ēdam Bioloģiski", kas iznāks decembrī.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.