Foto: Shutterstock
Gardi burkānu cepumi - ikdienas našķim un svētkiem.
60Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
300 gburkāni2.66 glāzesmilti200 gsviests0.5 glāzerozīnes0.5 glāzecukurs0.5 TKsāls

Sagatavošana

1

Burkānus nomazgā, novāra, pilnībā atdzesē, nomizo un sarīvē uz smalkās dārzeņu rīves.

2

Burkānus sajauc ar miltiem, izkausētu un nedaudz atdzesētu sviestu, cukuru, sāli un samaisa viendabīgu mīklu.

3

Galdu nokaisa ar miltiem un mīklu izrullē /~ 5 mm biezu/.

4

Ar glāzi vai apaļu formiņu izspiež aplīšu, liek uz ietaukotas cepamās plāts.

5

Rozīnes nomazgā, applaucē un nosusina.

6

Katra cepuma viducī iespiež rozīni, liek sakarsētā cepeškrāsnī /200*C/ un cep 10-15 minūtes.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!