Burkānu kēkss ar krēmsiera glazūru
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
5.0000 1
10 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Garšām bagātīgs un ļoti gards burkānu kēkss. Kēksu mazliet mitrāku un saldāku padarīs virsū uzziestā krēmsiera glazūra, ar kuru nevajadzētu skopoties.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

Gatavo kēksa mīklu – lielā bļodā ber miltus, iemaisa tajos cepamo pulveri, garšvielas, eļļu, brūno cukuru, olas, rozīnes un burkānus. Kad iegūta vienmērīga mīkla, to pārlej kēksa formā.

Kēksu liek cepeškrāsnī un cep aptuveni stundu. Iedurtam zobu bakstāmajam vajadzētu būt sausam, bez mīklas gabaliņiem.

Kad kēkss gatavs, izņem no krāsns un atdzesē formā 10 minūtes. Pēc tam izņem no formas un atdzesē pilnībā.

Kamēr kēkss dziest, gatavo glazūru. Ar mikseri nedaudz sakuļ krēmsieru kopā ar vaniļas ekstraktu. Pēc garšas pievieno pūdercukuru.

Nelielu daudzumu no krēmsiera glazūras iekrāso ar oranžo krāsvielu, bet nelielu daļu ar zaļu. Abas krāsainās glazūras sapilda konditorejas tūtā, kurai nogriež galiņu.

Balto krēmsiera glazūru uzziež uz kēksa virsmas. Ar oranžo glazūru uzzīmē nelielus burkāniņus, bet ar zaļo – burkānu lapiņas.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form