Burkānu kēkss ar krēmsiera glazūru
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
5.0000 1
10 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Mīklai:
175 g
175 g milti
milti
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
šķipsna
šķipsna kanēlis
kanēlis
šķipsna
šķipsna muskatrieksts (malts)
muskatrieksts (malts)
šķipsna
šķipsna krustnagliņas (maltas)
krustnagliņas (maltas)
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
150 ml
150 ml saulespuķu eļļa
saulespuķu eļļa
175 g
175 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
3
3 olas
olas
100 g
100 g rozīnes
rozīnes
250 g
250 g burkāni (sarīvēti)
burkāni (sarīvēti)
Glazūrai:
200 g
200 g krēmsiers
krēmsiers
daži pilieni
daži pilieni vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
3-4 ĒK
3-4 ĒK pūdercukurs
pūdercukurs
 
oranža un zaļa pārtikas krāsviela
oranža un zaļa pārtikas krāsviela
Piederumi:
 
garā kēksa forma, ietaukota
garā kēksa forma, ietaukota
2
2 konditorejas tūtas
konditorejas tūtas
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Lieldienu receptes
  • Ēdieni bērniem
  • Kēksi
  • Pasaules Virtuve
  • Garšām bagātīgs un ļoti gards burkānu kēkss. Kēksu mazliet mitrāku un saldāku padarīs virsū uzziestā krēmsiera glazūra, ar kuru nevajadzētu skopoties.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

    Gatavo kēksa mīklu – lielā bļodā ber miltus, iemaisa tajos cepamo pulveri, garšvielas, eļļu, brūno cukuru, olas, rozīnes un burkānus. Kad iegūta vienmērīga mīkla, to pārlej kēksa formā.

    Kēksu liek cepeškrāsnī un cep aptuveni stundu. Iedurtam zobu bakstāmajam vajadzētu būt sausam, bez mīklas gabaliņiem.

    Kad kēkss gatavs, izņem no krāsns un atdzesē formā 10 minūtes. Pēc tam izņem no formas un atdzesē pilnībā.

    Kamēr kēkss dziest, gatavo glazūru. Ar mikseri nedaudz sakuļ krēmsieru kopā ar vaniļas ekstraktu. Pēc garšas pievieno pūdercukuru.

    Nelielu daudzumu no krēmsiera glazūras iekrāso ar oranžo krāsvielu, bet nelielu daļu ar zaļu. Abas krāsainās glazūras sapilda konditorejas tūtā, kurai nogriež galiņu.

    Balto krēmsiera glazūru uzziež uz kēksa virsmas. Ar oranžo glazūru uzzīmē nelielus burkāniņus, bet ar zaļo – burkānu lapiņas.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form