Burkānu kūka ar riekstiem
Foto: Kate Prihodko, Katie.lv
2.3333 6
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Kūkai:
1,5 glāzes
1,5 glāzes milti
milti
0,5 glāze
0,5 glāze cukurs
cukurs
0,5 glāze
0,5 glāze brūnais cukurs
brūnais cukurs
2
2 olas
olas
1 TK
1 TK soda
soda
1 TK
1 TK kanēlis
kanēlis
1,5 glāzes
1,5 glāzes rīvēti burkāni
rīvēti burkāni
3/4 glāze
3/4 glāze olīveļļa
olīveļļa
0,5 glāze
0,5 glāze nedaudz samalti zemesrieksti
nedaudz samalti zemesrieksti
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
Krēmam:
250 g
250 g krēmsiers
krēmsiers
90 g
90 g sviests
sviests
80 g
80 g pūdercukurs
pūdercukurs
 
lazdu rieksti dekorēšanai
lazdu rieksti dekorēšanai
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Glazūras, pildījumi un kūku krēmi
  • Kēksi
  • Pasaules Virtuve
  • Nesen es pagatavoju pirmo burkānu kūku savā mūžā. Neliekuļošu, ka agrāk būtu par tām bijusi sajūsmā. Taču jau pēc pirmā kumosa es sapratu, ka gatavošu vēl! Nezinu, kur slēpjas atminējums. Varbūt izcilajā krēmā vai kanēlī un riekstos, bet šis tiešām ir ideāls garšu savienojums!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pagatavošana:

    Vienā traukā samaisa miltus, cukuru, sāli un sodu.

    Pievieno eļļu un olas, kārtīgi samaisa (var arī ar mikseri).

    Citā traukā samaisa burkānus ar kanēli un riekstiem.

    Savieno abas masas un samaisa.

    Cep formā 20-25 minūtes iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 175 grādu temperatūrā.

    Kamēr kūka cepas, gatavo krēmu. Svaigajam sieram jābūt ļoti aukstam - es lieku uz stundu saldētavā un tad uz stundu ledusskapī. Sviestam, otrādi, jābūt mīkstam, tāpēc izņem no ledusskapja pāris stundas iepriekš.

    Sieru, sviestu un pūdercukuru liek vienā traukā un samaisa ar mikseri dažas minūtes, kamēr masa kļūst viendabīga.

    Krēmu labāk uzklāt, kad kūka jau ir atdzisusi. Pirms pasniegšanas dekorē ar riekstiem.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form