Nesen es pagatavoju pirmo burkānu kūku savā mūžā. Neliekuļošu, ka agrāk būtu par tām bijusi sajūsmā. Taču jau pēc pirmā kumosa es sapratu, ka gatavošu vēl! Nezinu, kur slēpjas atminējums. Varbūt izcilajā krēmā vai kanēlī un riekstos, bet šis tiešām ir ideāls garšu savienojums!
35Minūtes
16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
KŪKAI:1.5 glāzesmilti0.5 glāzecukurs0.5 glāzebrūnais cukurs2 olas1 TKsoda1 TKkanēlis1.5 glāzesrīvēti burkāni0.75 glāzeolīveļļa0.5 glāzenedaudz samalti zemesrieksti1 šķipsnasāls KRĒMAM:250 gkrēmsiers90 gsviests80 gpūdercukurs lazdu rieksti dekorēšanai

Sagatavošana

1

Vienā traukā samaisa miltus, cukuru, sāli un sodu.

2

Pievieno eļļu un olas, kārtīgi samaisa (var arī ar mikseri).

3

Citā traukā samaisa burkānus ar kanēli un riekstiem.

4

Savieno abas masas un samaisa.

5

Cep formā 20-25 minūtes iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 175 grādu temperatūrā.

6

Kamēr kūka cepas, gatavo krēmu. Svaigajam sieram jābūt ļoti aukstam - es lieku uz stundu saldētavā un tad uz stundu ledusskapī. Sviestam, otrādi, jābūt mīkstam, tāpēc izņem no ledusskapja pāris stundas iepriekš.

7

Sieru, sviestu un pūdercukuru liek vienā traukā un samaisa ar mikseri dažas minūtes, kamēr masa kļūst viendabīga.

8

Krēmu labāk uzklāt, kad kūka jau ir atdzisusi. Pirms pasniegšanas dekorē ar riekstiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!