Foto: Shutterstock
Burkānu torte ar Filadelfijas krēmu un valriekstiem - dzimšanas vai vārda dienas ballītei.
240Minūtes
24Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 gsviests4 olas150 gcukurs150 gbrūnais cukurs2 glāzesmilti2.5 TKcepamais pulveris2 TKvanilīna cukurs2 TKkanēlis1 TKingvers1 TKkardamons0.5 TKkrustnagliņas600 gburkāni0.5 citrona miza0.75 glāzeriekti KRĒMS:350 gFiladelfijas siers75 gsviests2 TKvanilīna cukurs1 glāzepūdercukurs0.5 citrona miziņa1 ĒKcitronu sula DEKORAM: pekānrieksti valrieksti

Sagatavošana

1

Sviestu izkausē un atdzesē.

2

Olas sakuļ (ar mikseri) ar brūno cukuru un cukuru. Atsevišķi samaisa beramos produktus: izsijātus miltus samaisa ar cepamo pulveri, vanilīna cukuru, rīvētu ingveru, kanēli, kardamonu un sasmalcinātām krustnagliņām.

3

Samaisa olu masu ar miltu maisījumu un labi samaisa.

4

Mīklā iemaisa citrona miziņu, smalki sarīvētus burkānus un rupji sasmalcinātus riekstus, kā pašu pēdējo iemaisa izkausēto sviestu.

5

Mīklai jābūt skāba krējuma konsistencē, ja mīkla ir šķidra iemaisa vēl miltus.

6

Mīklu sadala divās daļās. Katru daļu cep ietaukotā veidnē 180*C ~ 30-40 minūtes. Kārtas atdzesē.

7

Gatavo krēmu. Sviestu izkausē un atdzesē. Sieru sakuļ ar mikseri. Turpinot kult pievieno pūdercukuru, vanilīna cukuru, rīvētu citrona miziņu un citrona sulu. Pievieno sviestu un ļoti labi sakuļ.

8

Ar krēmu pārziež izceptās, atdzisušās kārtas. Pārkaisa riekstus un liek uz pāris stundām ledusskapī.

Iesūtīja: DaceP

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!