Burrata siers ar hurmu, vīģēm un pesto
Foto: Publicitātes foto
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4 gab.
4 gab. burrata siers (Smiltenes)
burrata siers (Smiltenes)
1 gab.
1 gab. hurma
hurma
3 gab.
3 gab. vīģes
vīģes
 
kreses
kreses
Pesto:
100 g
100 g baziliks
baziliks
50 g
50 g Indijas vai ciedru rieksti
Indijas vai ciedru rieksti
50 g
50 g Parmezāna siers
Parmezāna siers
pēc garšas
pēc garšas olīveļļa
olīveļļa
pēc garšas
pēc garšas baltais balzamiko etiķis
baltais balzamiko etiķis
šķipsna
šķipsna cukurs
cukurs
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Dažādas uzkodas
  • Siera un biezpiena uzkodas
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Romantiskas vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Pagatavot restorāna cienīgu maltīti pa spēkam ir daudziem, un tas ne vienmēr ir sarežģīts un laikietilpīgs process. Uzkoda ar hurmu, vīģēm, pašgatavotu pesto un gardo burrata sieru būs tieši tas, ar ko pārsteigt ēdājus. Recepti piedāvā šefpavārs Māris Jansons un "TikTok" satura veidotāja Airita Kodorāne jeb Airitata.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo pesto – blenderī vai virtuves kombainā samaļ noskalotu, nedaudz sasmalcinātu baziliku.

    Pievieno Indijas vai ciedru riekstus.

    Pievieno sarīvētu cieto sieru.

    Pievieno sāli, cukuru.

    Visu kārtīgi samaļ un, lēnām putojot, pievieno eļļu un etiķi – pavisam nedaudz, līdz pesto mērce iegūst vēlamo konsistenci. Visas sastāvdaļas soli pa solim iespējams sajaukt un sasmalcināt arī piestā.

    Gatavo uzkodu – hurmu nomizo un sagriež mazās daiviņās, bet vīģi sagriež sešās daļās.

    Visas sastāvdaļas kārto salātu bļodā un vidū liek burratas sieru, pārlej ar pesto mērci un dekorē ar kresēm, kā arī pievieno sāli un piparus.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.