Foto: Publicitātes foto
Maijs ir Māmiņdienas mēnesis – laiks, kad māmiņas īpaši lolot, lutināt, godināt un pārsteigt. "Rimi Bērniem" eksperti Klāvs, Lība un Sāra piedāvā kūkas recepti, ko savām mammām viegli var pagatavot paši bērni – tiramisu ar bezalkoholiskā dzirkstošā dzērienā jeb "bērnu šampanietī" mērcētiem cepumiem. Tā nebūs jācep un ir ēdama kaut tūdaļ pēc pagatavošanas!
40Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
600 gdažādas ogas (zemenes, mellenes u.c.)1 iepakojums dāmu pirkstiņi200 mlbezalkoholisks dzirkstošais dzēriens1 saujapiparmētras200 mlogu mērce400 mlsaldais krējums500 gmaskarpone160 gcukurs

Sagatavošana

1

Sagriež mazākos gabaliņos ogas. Saputo visas krēmam paredzētās sastāvdaļas – saldo krējumu, krēmsieru un cukuru.

2

Kārto kūku: apakšā lej nedaudz ogu mērces, virsū kārto cepumus, kas dažas sekundes izmērcēti dzirkstošajā dzērienā. Ieber ogas, ielej nedaudz ogu mērces un kārto kūkas otro stāvu. Kūkas kārtas var gatavot, cik vēlas, – tas atkarīgs no trauka dziļuma.

3

Dekorē ar svaigām ogām un piparmētru. Var ēst uzreiz vai glabāt ledusskapī (ne ilgāk par trim dienām).

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!