Caurberzta rīsu biezputra mazulim pēc 1952. gada receptes
Foto: DELFI
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
1.5 ĒK
1.5 ĒK rīsi
rīsi
1 glāze
1 glāze ūdens
ūdens
100 g
100 g piens
piens
0.75 TK
0.75 TK cukurs
cukurs
0.5 TK
0.5 TK sviests
sviests
  • Ārstnieciskais uzturs
  • Ēdieni bērniem
  • Putras un biezputras
  • Pasaules Virtuve
  • Caurberzta rīsu biezputra - veselīgai mazuļa maltītei.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    1 1/2 ēdamkarotes (25 g) rīsu izlasa, labi nomazgā, uzlej 1 glāzi verdoša ūdens (200 g), vāra 45—60 minūtes, kamēr rīsi kļūst pilnīgi mīksti. Ja ūdens novārās, nedaudz pielej, lai paliktu puse no šķidruma.

    Izvārītos rīsus karstus izberž caur ļoti biezu sietu, sajauc ar pusglāzi (100 g) karsta piena; lai nebūtu kunkuļu, vēlreiz izberž.

    Pieliek nepilnu tējkaroti (6 g) smalkā cukura, mazliet sāls, uzliek vēlreiz uz plīts un, lēni maisot, ļauj putriņai 2—3 reizes uzvārīties, kamēr tā sabiezē.

    Gatavajā putrā ieliek pustējkaroti (6 g) sviesta.

    Iesūtīja: V. Kiseļeva "Bērnu virtuve" LV izdevniecība Rīgā, 1952

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form