Foreles steiki cepampapīrā
Foto: Shutterstock
2.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2
2 lieli burkāni
lieli burkāni
3
3 selerijas kāti
selerijas kāti
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
4x180-200 g
4x180-200 g foreles steiki
foreles steiki
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas svaigi malti melnie pipari
svaigi malti melnie pipari
4
4 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1
1 citrons
citrons
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Ātrai zivju maltītei – cepampapīra tīstoklītī pagatavoti foreles steiki ar burkāniem un seleriju kātiem. Ļoti vienkārši un gardi!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190°C.

    Burkānus un selerijas kātus sagriež vidēji smalkos salmiņos. Cepampapīru sagriež četros palielos kvadrātos. Papīru sabužina un iztaisno, lai tas vieglāk padotos ievīstīšanai.

    Katras sloksnes vidū saliek burkānu un seleriju salmiņus. Tiem nedaudz uzslaksta eļļu un mazliet apkaisa ar sāli un pipariem. Virs dārzeņiem uzsēdina foreles steiku. To apkaisa ar sāli, pipariem.

    Virsū liek arī ceturtdaļās sagrieztu ķiploka daiviņu un plānu citrona šķēlīti (ja svaigi garšaugi nebaida, var pievienot kādu timiāna zariņu). Atlikušā puscitrona sulu viegli uzspiež katram foreles steikam. Tad aizvīsta stingri ciet cepampapīra sloksni un saliek tīstokļus uz divām cepešlplātīm.

    Plātis ar foreļu tīstoklīšiem liek cepeškrāsnī un cep 20 minūtes, līdz zivs gatava. Pasniedz uzreiz, uz katra šķīvja liekot pa tīstoklītim. Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form