Foto: Shutterstock
Pēc svētkiem, kad palicis pāri "šis un tas", ļoti ērti izcept sāļo plātsmaizi jeb, cepot to apaļu, iznāks tarte. Ja mājās saldētavā noglabāta kārtainā mīkla, tad izcept šādu plātsmaizi būs pavisam vienkārši. No dotā produktu daudzuma sanāks 20 centimetru tarte.
50Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gkārtainā mīkla3 olas150 mlskābs krējums100 gsiers (var būt dažādi sieri)200 gcepeša gaļa (vai jebkura cita gaļa: šķiņķis, desa, vārīta gaļa utml.) zaļumi

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C. Sagatavo cepamo formu, to ietaukojot ar sviestu un izkaisot ar miltiem (liekos izberot laukā).

2

Atlaidina kārtaino mīklu, lai to varētu ieklāt formā.

3

Kad mīkla ieklāta formā, veidojot vertikālas maliņas arī uz augšu, pamatni sabaksta ar dakšiņu, ieklāj cepamo papīru, uzber pupas, kas piespiež papīru, un liek groziņu cepties 15 minūtes. Noņem papīru ar pupām un turpina cept vēl 5 minūtes.

4

Lielā bļodā sakuļ olas ar krējumu. Rupji sarīvē sieru un pievieno olām.

5

Smalki sagriež gaļu, zaļumus un iemaisa olās. Masu ielej izceptajā groziņā un liek cepeškrāsnī.

6

Cep apmēram 25 minūtes, līdz ola sarecējusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!