Cepeškrāsnī cepta ķiplokvista ar aprikožu glazūru.
Foto: Vida Press
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Vakariņas ar bagātīgām garšas niansēm. Aprikožu džema glazūra vistas gaļai piešķirs ne tikai saldumu (saspēlējoties ar sprigano ķiploka stiprumu), bet arī piešķirs lipīgi gardu un zeltaini brūnu ādiņu.

Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem.

Vistas gabaliņus pārkaisa ar sāli un pipariem.

Ķiploku daiviņas izspiež caur ķiplokspiedi, sajauc ar džemu, citrona sulu un rīvētu miziņu. Maisījumu ierīvē vistas gaļā.

Gaļu kārto cepešpannā, kas izklāta ar cepampapīru. Ja vēlas, pannā liek arī veselus ķiplokus – tie papildinās ēdienu!

Ja vēlies pikantāku maltīti, pievieno džema un ķiploku maisījumam 1 ĒK pilngraudu sinepju!

Cep apmēram 40 minūtes.

Gaļas gabaliņus apgriež un pārsmērē ar viegli uzsildītu (tā, lai tas kļūtu šķidrāks) aprikožu džemu.

Cep vēl 15-20 minūtes, līdz vista ir apcepusies zeltaini brūna.

Pasniedzot pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form