Foto: Vida Press
Vakariņas ar bagātīgām garšas niansēm. Aprikožu džema glazūra vistas gaļai piešķirs ne tikai saldumu (saspēlējoties ar sprigano ķiploka stiprumu), bet arī piešķirs lipīgi gardu un zeltaini brūnu ādiņu. Ja vēlies pikantāku maltīti, pievieno džema un ķiploku maisījumam 1 ēdamkaroti pilngraudu sinepju!
70Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
8 vistas gaļas gabaliņi (šķiņķi, krūtiņa, stilbiņi) pēc garšassāls un svaigi malti melnie pipari8 ķiploka daiviņas60 mlaprikožu džems sula un miziņa no 1 citrona1 ĒKnedaudz uzsildīts aprikožu džems pēc garšassvaigi pētersīļi vai koriandrs

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem.

2

Vistas gabaliņus pārkaisa ar sāli un pipariem.

3

Ķiploku daiviņas izspiež caur ķiplokspiedi, sajauc ar džemu, citrona sulu un rīvētu miziņu. Maisījumu ierīvē vistas gaļā.

4

Gaļu kārto cepešpannā, kas izklāta ar cepampapīru vai liek cepammaisā. Ja vēlas, pievieno arī veselus ķiplokus – tie papildinās ēdienu!

5

Cep apmēram 40 minūtes.

6

Gaļas gabaliņus apgriež (ja izmanto cepammaisu, tad to augšā atgriež vaļā) un pārsmērē gaļu ar viegli uzsildītu (tā, lai tas kļūtu šķidrāks) aprikožu džemu.

7

Cep vēl 15-20 minūtes, līdz vista ir apcepusies zeltaini brūna.

8

Pasniedzot pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!