Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Skaidrs, ka zivis ikdienā mēs ēdam pārāk maz, tieši tāpēc labas un viegli pagatavojamas zivju receptes nekad nav par daudz. Šajā receptē arī ierastie kartupeļi tiek pasniegti citādākā manierē, bet zivs papildināta ar neparastu zaļo zirnīšu un rīvmaizes "kažociņu".
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gmizoti un šķēlēs sagriezti kartupeļi3 ĒKolīveļļa300 gzaļie zirnīši2 šķēlesbaltmaize500 gmintajas fileja (var aizstāt ar citu balto zivi)2 ĒKcitronu sula3 ĒKmajonēze150 gķirštomāti

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.

2

Izkārto uz ar cepamo papīru izklātas plāts kartupeļu šķēles, apslaka tās ar olīveļļu un sāli. Cep aptuveni 30 minūtes.

3

Vāra zaļos zirnīšus sālsūdenī aptuveni piecas minūtes.

4

Sablendē vai kā citādāk sasmalcina maizi smalkās drupačās, kas līdzīgas rīvmaizei, un sajauc to kopā ar izvārītajiem zirnīšiem. Samaisa to visu kopā un tad sablendē.
Atstāj masu atdzesēties.

5

Izkārto zivs filejas uz cepamās plāts un apslaka tās ar citronu sulu. Katru fileju pārsmērē ar majonēzi un virsū kārto zirnīšu un maizes panējumu.

6

Apgriež uz plāts esošās kartupeļu šķēles un liek cepeškrāsnī plāti ar zivi. Cep 10 minūtes. Izņem plāti ar zivi, izkārto tajā ķirštomātus un cep vēl piecas minūtes vai tik ilgi, līdz zivs ir izcepusies.

7

Pasniedz kartupeļu šķēles kopā ar zivs fileju un ceptajiem ķirštomātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!