Foto: DELFI
Lai uzturētu pašu minimālāko kontaktu ar visiem radiem, esam izveidojuši "Facebook" grupu, kur mana omīte ne tik bieži stāsta par to, kā viņai iet, bet drīzāk dalās ar savu vakariņu šķīvju fotogrāfijām. Pirmssvētku laikā šajā grupā iemaldījās šī bilde, klāt bija pievienots arī teksts: "Ģenerālmēģinājums pirms Ziemassvētkiem". Kā izrādās, omīte vēlējusies pārliecināties, ka viss izdosies un Ziemassvētku vakariņas neizpaliks.
50Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

kartupeļi burkāni paprika baltais redīss sīpoli ķiplokgalva bietes puravs ribiņas pipari olīveļļa sāls balzamiko mērce persilāde

Sagatavošana

1

Sākam ar to, ka sagatavojam visus dārzeņus cepšanai: nomizojam burkānus un kartupeļus, sagriežam palielos gabalos ne tikai tos, bet arī dažādu krāsu paprikas (zaļā ne īpaši patika!), balto redīsu (man ne īpaši, bet pārējiem garšoja), sīpolus četrās daļās un ķiplokgalviņu sadalām daiviņās.

2

Sarkanās bietes noteikti vēlams izvārīt vai apvārīt, pārējos visus dārzeņus liekam cepeškrāsnī svaigā veidā. Cik nu kuram liela cepampanna, bet var pievienot arī baklažānus, brokoļus un kāļus.

3

Dārzeņus liek lielā bļodā, tur pievieno olīveļļu, sāli, puravu, persilādi (man tā dikti patīk!) un balzamiko mērci. Visu ar rokām samaisa, izcilā. Ja ir mājās pesto, tad arī to var pielikt. Nu – visu, kas garšo!

4

Cūkgaļas gabalu sagriež pabiezās šķēlēs, apber ar sāli un pipariem. Un samīca (iemasē) garšvielas iekšā. Gan gaļu, gan dārzeņus atstāj 15-20 minūtes "miera pozīcijā", lai viss savelkas.

5

Dārzeņus izklaidīgi liek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru. Pa virsu uzlej arī visu bļodiņas šķidrumu, kas radies no eļļas un garšvielām. Gaļu nedaudz ar rokām saplacina un liek virsū dārzeņiem.

6

P.S. Draudzene ribiņas pirms tam apcep pannā un cepeškrāsnī liek jau nedaudz apbrūninātu gaļu. Aiz slinkumaes tā nedaru!

7

Dārzeņiem pārkaisa čili pārslas, bet vēl izcilāks variants ir pielikt klāt vienu čili piparu – asumiņam (šoreiz mājās nebija iepirkts!).

8

Lai gan it kā dārzeņus ieteicams cept 180 grādu temperatūrā, es savai cepeškrāsnij neuzticos, jo tā nav tik profesionāla, tāpēc šoreiz cepu 200 grādos 40-50 minūtes.

Foto: DELFI
9

Tas arī viss!

Kāds ir secinājums? Ribiņas varēja būt arī treknākas, jo fiziska darba vīriešiem tas tā prasījās. Bet visā visumā – izcili!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!