Cepeškrāsnī ceptas cūkgaļas ribiņas ar dārzeņiem
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
kartupeļi
kartupeļi
 
burkāni
burkāni
 
paprika
paprika
 
baltais redīss
baltais redīss
 
sīpoli
sīpoli
 
ķiplokgalva
ķiplokgalva
 
bietes
bietes
 
puravs
puravs
 
ribiņas
ribiņas
 
pipari
pipari
 
olīveļļa
olīveļļa
 
sāls
sāls
 
balzamiko mērce
balzamiko mērce
 
persilāde
persilāde
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Dārzeņu ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Gaļas sacepumi
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Lai uzturētu pašu minimālāko kontaktu ar visiem radiem, esam izveidojuši "Facebook" grupu, kur mana omīte ne tik bieži stāsta par to, kā viņai iet, bet drīzāk dalās ar savu vakariņu šķīvju fotogrāfijām. Pirmssvētku laikā šajā grupā iemaldījās šī bilde, klāt bija pievienots arī teksts: "Ģenerālmēģinājums pirms Ziemassvētkiem". Kā izrādās, omīte vēlējusies pārliecināties, ka viss izdosies un Ziemassvētku vakariņas neizpaliks.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Šoreiz vārds vārdā atstāstu omes instrukciju, kā pagatavot šo gardo ēdienu.

    Sākam ar to, ka sagatavojam visus dārzeņus cepšanai: nomizojam burkānus un kartupeļus, sagriežam palielos gabalos ne tikai tos, bet arī dažādu krāsu paprikas (zaļā ne īpaši patika!), balto redīsu (man ne īpaši, bet pārējiem garšoja), sīpolus četrās daļās un ķiplokgalviņu sadalām daiviņās.

    Sarkanās bietes noteikti vēlams izvārīt vai apvārīt, pārējos visus dārzeņus liekam cepeškrāsnī svaigā veidā. Cik nu kuram liela cepampanna, bet var pievienot arī baklažānus, brokoļus un kāļus.

    Dārzeņus liek lielā bļodā, tur pievieno olīveļļu, sāli, puravu, persilādi (man tā dikti patīk!) un balzamiko mērci. Visu ar rokām samaisa, izcilā. Ja ir mājās pesto, tad arī to var pielikt. Nu – visu, kas garšo!

    Cūkgaļas gabalu sagriež pabiezās šķēlēs, apber ar sāli un pipariem. Un samīca (iemasē) garšvielas iekšā. Gan gaļu, gan dārzeņus atstāj 15-20 minūtes "miera pozīcijā", lai viss savelkas.

    Dārzeņus izklaidīgi liek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru. Pa virsu uzlej arī visu bļodiņas šķidrumu, kas radies no eļļas un garšvielām. Gaļu nedaudz ar rokām saplacina un liek virsū dārzeņiem.

    P.S. Draudzene ribiņas pirms tam apcep pannā un cepeškrāsnī liek jau nedaudz apbrūninātu gaļu. Aiz slinkumaes tā nedaru!

    Dārzeņiem pārkaisa čili pārslas, bet vēl izcilāks variants ir pielikt klāt vienu čili piparu – asumiņam (šoreiz mājās nebija iepirkts!).

    Lai gan it kā dārzeņus ieteicams cept 180 grādu temperatūrā, es savai cepeškrāsnij neuzticos, jo tā nav tik profesionāla, tāpēc šoreiz cepu 200 grādos 40-50 minūtes.

    Cepeškrāsnī ceptas cūkgaļas ribiņas ar dārzeņiem
    Foto: DELFI

    Tas arī viss!

    Kāds ir secinājums? Ribiņas varēja būt arī treknākas, jo fiziska darba vīriešiem tas tā prasījās. Bet visā visumā – izcili!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.