Cepeškrāsnī cepti pelmeņi ar jogurta–kaperu mērci
Foto: DELFI
5.0000 1
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Praksē pārbaudīts, ka ar pikanto kaperu–graudu sinepju mērci lieliski garšo visu veidu pelmeņi – gan vārīti, gan cepti, gan fritēti vai tvaicēti.

Pelmeņus liek verdošā ūdenī, kad tas sāk burbuļot, vāra aptuveni divas minūtes.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 220°C. Iesmērē veidni ar sviestu.

Pelmeņus nokāš, liek veidnē, pārlej ar kausētu sviestu un cep aptuveni 20–22 minūtes, līdz pelmeņi ir zeltaini.

Cepeškrāsnī cepti pelmeņi ar jogurta–kaperu mērci
Foto: DELFI

Pa to laiku gatavo mērci, sajaucot visas sastāvdaļas.

Pasniedz pelmeņus ar mērci, kapātiem zaļumiem un glāzi vēsa kefīra. Ja vēlas piešķirt ēdienam pikantu noti, pievieno kapātu čili.

Lai labi garšo!


Comment Form