Foto: Shutterstock
Vasarīgās pusdienās pasniedz burvīgo āti, kurai gandrīz nav asaku, ar pikanto persiku salsu. Āti marinē apmēram 15 minūtes. Šādi sagatavotu zivi var cept gan pannā lielā eļļas daudzumā (pirms tam zivi noslaukot sausu), gan grilēt uz oglēm.
40Minūtes
19Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 ātes šķēles (katra apmēram 180 g) šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari eļļa (cepšanai) ZIVS MARINĀDEI:4 ĒKcitronu sula4 ĒKolīveļļa0.5 TKpaprikas pulveris1 ķiploka daiviņa PERSIKU SALSAI:400 gpersiki (bez kauliņiem)1 sarkanā paprika1 neliels sīpols saujarukolas50 mlcitronu sula4 TKsmalki sagriezta raudene šķipsnasāls1 neliels čili1 ķiploka daiviņa

Sagatavošana

1

Sajauc marinādi zivij. Platā traukā, kurā varēs ieguldīt zivs gabalus, sajauc citronu sulu ar eļļu, paprikas pulveri un smalki sakapātu ķiploku. Zivi apgroza marinādē, apsedz un ļauj tai marinēties apmēram 15 minūtes.

2

Tikmēr gatavo salsu. Smalki sagriež ķiploku, čili pipariņu (kas vēlas salsu asāku, atstāj sēkliņas) un raudeni. Iztīra papriku un sagriež gabaliņos, sīpolu sagriež plānos pusgredzenos. Persikiem izņem kauliņus un sagriež kumosa lieluma gabalos. Visu samaisa kopā, pievieno rukolu, pārlej pāri citronu sulu, pievieno sāli, uzmanīgi apgroza, noliek malā.

3

Liek karsēties pannu ar eļļu (ja pannā eļļa būs par maz, zivi pieraus pie pannas). Zivi izņem no marinādes, apslauka virtuves papīra dvielī sausu, apkaisa ar svaigi maltiem melnajiem pipariem un sāli. Liek karstā eļļā un cep no abām pusēm zeltainu, apmēram no katras puses 3 minūtes (atkarībā, cik biezi ir ātes gabali). Izceptās ātes uz mirkli noliek uz papīra dvieļa nosusināties. Pasniedz ar salsu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!