Cepta vistas fileja ar citronu sviestu itāļu gaumē
Foto: Shutterstock
3.6000 5
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4
4 vistas filejas
vistas filejas
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
šķipsna
šķipsna melnie pipari
melnie pipari
2 ĒK
2 ĒK milti
milti
 
eļļa (cepšanai)
eļļa (cepšanai)
1
1 ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
2 ĒK
2 ĒK kapāti pētersīļi
kapāti pētersīļi
2 ĒK
2 ĒK kaperi
kaperi
200 ml
200 ml vistas buljons
vistas buljons
50 ml
50 ml citronu sula (vai baltvīns)
citronu sula (vai baltvīns)
4 ĒK
4 ĒK sviests
sviests
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Gaļas ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Tik vienkārši pagatavojama un tik ļoti garšīga - ceptā vistas fileja ar citronu sviestu sniegs baudu pat visizsmalcinātākajam ēdājam. Pasniedz ar salātiem, ceptiem kartupeļiem vai citronu rīsiem. Vistas filejas būs gatavas ļoti ātri, tādēļ piedevas jāpagatavo, pirms sāk cept vistu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vistas filejas ieliek plastikas maisiņā vai pārtikas plēvē un ar gaļas āmuriņu izdauza plakanas. Apkaisa ar sāli, svaigi maltiem melnajiem pipariem un apvārta miltos, liekos miltus nopurinot. Smalki sagriež ķiploku un sakapā pētersīļus.

    Karsē pannu ar nelielu daudzumu eļļas, tajā no abām pusēm apcep vistas filejas, 2-3 minūtes no katras puses. Vistas filejas cep pa vienai vai divām, nepārbāžot pannu. Apceptās filejas noliek uz šķīvja, apsedz ar foliju.

    Karstajā eļļā liek ķiplokus un apcep, aromatizējot eļļu, apmēram 20 sekundes, pievieno kaperus un izkarsē. Ielej pannā buljonu un uzvāra, noskrāpējot visus piecepumus no pannas apakšas. Pievieno citronu sulu un uzvāra, karsē apmēram vienu minūti. Pievieno sviestu, pētersīļus, pagaršo sāli un piparus, ja nepieciešams pievieno. Kad sviests izkusis, mērci lej pāri vistas filejām, pasniedz.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form