Cepta zandarta fileja ar Rīgas šampanieša mērci - restorāna 'Klīversala' recepte
Foto: Artūrs Martinovs
1.0000 1
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
240 g
240 g zandarta fileja
zandarta fileja
1 ĒK
1 ĒK pētersīļu eļļa
pētersīļu eļļa
pēc garšas
pēc garšas citronpipari
citronpipari
Mērcei:
150 ml
150 ml Rīgas šampanietis
Rīgas šampanietis
100 ml
100 ml saldais krējums
saldais krējums
pēc garšas
pēc garšas cukurs, sāls
cukurs, sāls
Piedevām:
80 g
80 g melnās lēcas
melnās lēcas
2
2 burkāni
burkāni
1/4
1/4 selerijas sakne
selerijas sakne
1
1 kabacis
kabacis
20 g
20 g zaļumu sviests
zaļumu sviests
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari
sāls, pipari
  • Karstās mērces
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Gaismas pils restorāna "Klīversala" šefpavārs Dāvis Kancāns piedāvā gardēžiem pašiem mājās pagatavot ko ļoti gardu – melnās lēcas ar dārzeņiem, ceptu zandarta fileju un Rīgas šampanieša mērci, kā arī vēl līdz 6. septembrim aicina nobaudīt īpašo Gastronomijas festivāla četru kārtu maltīti "Klīversalā".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pagatavošana:

    Šī ēdiena gatavošanu sāk ar mērci. Katliņā ielej šampanieti un karsē, lai izgarotu alkohols un paliktu tikai šampanieša garša. Pievieno saldo krējumu, nedaudz sāli un cukuru. Karsē uz mazas uguns, lai mērce reducējas. Mērce ir gatava, kad tā ir dzeltenīgi brūna un krēmveidīga.

    Dārzeņus sagriež mazos kubiņos (brunoise), lēcas novāra. Jānoķer īstais brīdis, kad tās noņemt no uguns, lai vidus būtu vēl nedaudz ciets. Pannā izkausē sviestu un uz lielas liesmas apcep dārzeņus, pievieno nedaudz sāli un svaigi maltus piparus. Kad dārzeņi ir gatavi (vēl kraukšķīgi), pievieno novārītas lēcas un samazina uguni. Uzliek pannai vāku un ļauj lēcām pašām gatavoties, kamēr cep zivi.

    Zandartu pārslaka ar pētersīļu eļļu, pievieno garšvielas. Apcep karstā pannā, lai būtu viegli kraukšķīgas maliņas. Kad zivs ir gatava, noņem pannu no uguns un ļauj zivij "atpūsties", kamēr uz šķīvja servē lēcas.

    Šefpavāra padomi:

    • Lai ēdienu padarītu vēl īpašāku, mērcei var pievienot sarkano kaviāru un "Vecapēnu" zaļumus.
    • Vienkāršākais veids, kā pagatavot pētersīļu eļļu, ir vienkārši ilgi blenderēt pētersīļus ar olīveļļu, pievienojot nedaudz sāli.
    • Lēcas nedrīkst iepriekš izmērcēt, lai saīsinātu gatavošanas laiku.
    • Vārot lēcas, ūdenim var pievienot pāris svaigas salvijas lapas.

    Šis nav vienīgais jaunums un pavārmākslas šedevrs, ko gardēži var nobaudīt Gastronomijas festivālā. Uzzini par citu festivāla dalībnieku piedāvājumiem mājaslapā: www.gastrofest.lv!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form