Krāsnī cepti baklažāni
Foto: Shutterstock
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2
2 baklažāni
baklažāni
sauja
sauja baziliks
baziliks
sauja
sauja pētersīļi
pētersīļi
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
3-4 ĒK
3-4 ĒK fetas siers (var iztikt bez)
fetas siers (var iztikt bez)
 
olīveļļa
olīveļļa
 
jūras sāls
jūras sāls
 
svaigi malti melnie pipari
svaigi malti melnie pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Dārzeņu ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Baklažānu ripiņas ar pesto, kam pievienots fetas siers – vieglām pusdienām vai kā piedeva gaļai vai zivij. Ja pesto nevilina, baklažānu šķēlītes lieliski garšos arī ar kādu krējuma vai jogurta mērci.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Baklažānus sagriež aptuveni centimetru biezās ripiņās. Dārzeņa ripiņas apsmērē ar olīveļļu, apkaisa ar sāli un pipariem un izkārto uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru.

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem grila režīmā.

    Baklažānus liek cepeškrāsnī un cep 15-20 minūtes, līdz tie apbrūnējuši.

    Tikmēr gatavo pesto – blenderī ievieto baziliku, pētersīļus, ķiploka daiviņas, fetas sieru, aptuveni 60 mililitrus olīveļļu un sāli, piparus pēc garšas. Visu sablenderē, līdz iegūta pesto konsistence.

    Gatavās baklažānu ripiņas pasniedz lielā šķīvī, virsū uzsmērējot svaigo pesto.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form