Ceptas siļķu filejas etiķotā tomātu-sīpolu marinādē
Foto: Privātais arhīvs
1.0000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Šādi var marinēt ne vien siļķes, bet arī jūras vēdzeles, mencu, ledus zivis, reņģu filejas u.c. zivis. Marinētas zivs gabaliņi sulīgajā mērcē lieliski garšos gan ar kartupeļu biezputru, gan arī kā kreftīga uzkoda, pasniegti uz rupjmaizes vai saldskābmaizes šķēles.

Zivs filejas gabaliņus apber ar sāli, pipariem. Apviļā olā, miltos un apcep no abām pusēm pannā uzkarsētā eļļā. Liek bļodā (vislabāk – aizvākojamā traukā) pamīšus ar plānās ripiņās sagrieztiem sīpoliem.

Gatavo marinādi. Tomātus savā sulā katliņā sablendē ar ķiplokiem. Pieliek sāli, cukuru, piparus, lauru lapas un pavāra 3-4 minūtes. Tad pielej etiķi, samaisa. Atdzesē un pārlej ceptajam zivīm.

Pēc stundas ēdiens jau ir gatavs. Ledusskapī to aizvākojamā traukā var uzglabāt 4-5 dienas dienas.

Lai labi garšo!

Recepti iesaka: Antuanete Roze.

Comment Form