Ar auzu pārslām pildīti āboli
Foto: Linda Tellgrena, www.lindasvirtuve.lv
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Vienkārši pagatavojams deserts, ar ko pārsteigt ciemiņus. Konfektes, pārslas un brūnais cukurs lieliski papildina ābola garšu, un māja smaržo pēc siltuma un svētkiem! Īpašos gadījumos papildini ceptos ābolus ar vaniļas saldējumu vai karoti putukrējuma. Recepti "Tasty" lasītājiem piedāvā bloga "Lindas virtuve" autore Linda Tellgrena un "Dobeles dzirnavnieks".

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 205 grādiem. Pannu izklāj ar cepampapīru.

Bļodiņā kopā sajauc četrgraudu pārslas, miltus, cukuru un kanēli. Pievieno mazos gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu un ar pirkstiem to ieberž pārējās sastāvdaļās, līdz izveidojas drumstalām līdzīga masa.

Ābolus nomazgā un ar asu nazi izgriez serdes tā, lai ābola apakša paliktu neskarta (lai vēlāk neiztek ārā pildījums). Ābolus liec uz sagatavotās pannas.

Katrā ābolā ieliec vienu uz pusēm pārgrieztu konfekti, bet virsū katram ābolam ber ¼ daļu no pārslu pildījuma. Liec cepties krāsnī uz 20 minūtēm vai līdz āboli mīksti. Pasniedz siltus.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form