Foto: Shutterstock
Vēdekļa izskatā var izcept ne tikai kartupeļus – pamēģini arī šādi pagatavot lielus ābolus. Apkaisi tos ar kanēli un pārlej ar sviestiņu, lai gardāki. Bet, kad gatavi, pasniedz ar aukstu saldējumu.
30Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 āboli4 ĒKsviests4 ĒKbrūnais cukurs2 TKkanēlis plombīra saldējums pasniegšanai

Sagatavošana

1

Ābolus nomazgā, pārgriež uz pusēm un izgreb serdi. Tad katrā ābola pusītē iegriež, lai veidotos centimetru plati gabaliņi. Uzmanīgi – iegriezumu veic tikai tik dziļi, lai no ābola mīkstuma paliktu apmēram 2 centimetri un tas neizjuktu.

2

Sagatavotos ābolus saliec cepamtraukā, kas ietaukots. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C.

3

Pagatavo glazūru – bļodiņā sajauc izkausētu sviestu, pieber brūno cukuru un kanēli. Visu kārtīgi samaisa. Pēc tam sviestaino un saldo šķidrumu ar karoti salej virsū ābolu pusītēm tā, lai tas satecētu arī iegriezuma vietās.

4

Ābolus liek cepeškrāsnī un cep apmēram 15–20 minūtes, līdz tie mīksti.

5

Kad gatavi, izņem no krāsns un pasniedz katram ēdājam divas ābolu pusītes, kurām virsū uzlikta saldējuma bumba.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!