Krāsnī cepti tomāti, sīpoli un baklažāni ar balzamiko etiķi
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
4.5000 2
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
12
12 šalotes sīpoli
šalotes sīpoli
1
1 ķiploks
ķiploks
1
1 baklažāns
baklažāns
4 ĒK
4 ĒK olīveļļa
olīveļļa
250 g
250 g ķirštomāti ķekaros
ķirštomāti ķekaros
2 ĒK
2 ĒK ciedru rieksti
ciedru rieksti
2 ĒK
2 ĒK rozīnes
rozīnes
200 g
200 g zaļās olīvas, pildītas ar citronu
zaļās olīvas, pildītas ar citronu
2 ĒK
2 ĒK balzamiko etiķis
balzamiko etiķis
 
sauja bazilika lapas
sauja bazilika lapas
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Itāļi nudien ir parūpējušies par visu to labāko. Krāsnī cepti dārzeņi ar riekstiem un rozīnēm. Un nemaz nevajag baidīties no sīpoliem un ķiplokiem, kas gribēs, bučosies tāpat!

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzsilda līdz 200 grādu atzīmei.

    Šalotes sīpolus, notīrītas ķiploku daiviņas un lielos gabalos sagrieztu baklažānu liek cepamajā traukā. Apslaksta ar olīveļļu un cep aptuveni 50 minūtes cepeškrāsnī, līdz sīpoli kļūst brūni.

    Pēc tam trauku ņem laukā, uzliek pa virsu ķiršu tomātu ķekarus un ciedru riekstus. Apslaksta ar atlikušo eļļu un liek cepties aptuveni 30 minūtes.

    Kad dārzeņi gatavi, pievieno rozīnes un olīvas, aplej ar nedaudz balzamiko etiķi, viegli apmaisa. Garnē ar bazilika lapām.

    Pasniedz siltus, kopā ar grilētu vai sutinātu gaļu vai zivīm. Bet lieliski garšos arī tāpat.

    Labu apetīti!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form