Cepti fetas siera un vīnogu lapu vīstoklīši
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 ĒK
1 ĒK kapātas dilles
kapātas dilles
1 TK
1 TK raudene
raudene
1
1 citrona rīvēta miziņa
citrona rīvēta miziņa
200 g
200 g fetas siers
fetas siers
50 ml
50 ml olīveļļa
olīveļļa
šķipsna
šķipsna melnie pipari
melnie pipari
16
16 vīnogu lapas
vīnogu lapas
 
olīvas (pasniegšanai)
olīvas (pasniegšanai)
 
maize (pasniegšanai)
maize (pasniegšanai)
  • Brokastis
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Karstās uzkodas
  • Siera un biezpiena uzkodas
  • Pasaules Virtuve
  • Silta uzkoda kopīgam vīna vakaram ar draugiem atmiņām par vasaru, jūru un siltajām dienvidu naktīm. Vīstoklīšiem var izmantot svaigas vīnogu lapas vai jau gatavas, konservētas sālsūdenī.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Smalki sagriež dilles, raudeni, norīvē citronam miziņu.

    Salauž fetas sieru mazos gabaliņos, liek bļodā, aplej ar olīveļļu, uzkaisa dilles, raudeni, citrona miziņu un melnos piparus.

    Ļauj sieram marinēties vismaz 20 minūtes.

    Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C.

    Ja izmanto svaigas vīnogu lapas, tām nogriež kātiņus un nomazgā. Uzvāra kannā ūdeni, lapu plaucēšanai. Ieliek lapas bļodā, aplej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 10 minūtēm. Pēc tam caurdurī notecina un noskalo aukstā ūdenī.

    Vīnogu lapās ietin siera gabaliņus. Vīstoklīšus kārto uz ar cepamo papīru izklātas cepamās plāts.

    Liek karstā cepeškrāsnī un cep 10 minūtes.

    Pasniedz ar olivām un svaigu maizi.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form