Pikantie burkāni ar koriandru
Foto: Shutterstock
4.1667 6
5 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg burkāni
burkāni
3 ĒK
3 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1,5 TK
1,5 TK sāls
sāls
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1 ĒK
1 ĒK kumins
kumins
2 ĒK
2 ĒK malts koriandrs
malts koriandrs
šķipsna
šķipsna kurkuma
kurkuma
1
1 citrona sula
citrona sula
sauja
sauja pētersīļi
pētersīļi
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Dārzeņu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ātrs un garšīgs veids, kā veselīgos burkānus notiesāt pusdienās kopā ar kādu gaļas maltīti. Burkānu garšu izcels ne vien pievienotās garšvielas, bet arī svaigā citrona sula un pētersīļi.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Burkānus nomizo un sagriež salmiņos vai ripiņās. Pannā uzkarsē eļļu. Saber tajā burkānus, apkaisa ar sāli un cep aptuveni 12–15 minūtes uz mērenas uguns, līdz burkāni zeltaini un viegli kraukšķīgi.

    Kad burkāni apcepti, tos pavirza vienā pannas malā. Brīvajā laukumā apcep sasmalcinātas ķiploku daiviņas aptuveni minūti. Pēc tam ķiplokus iemaisa burkānos.

    Tad burkāniem pārkaisa kuminu, koriandru, kurkumu un maisot apcep minūti. Kad tas izdarīts, burkāniem uzspiež citrona sulu, apmaisa un ļauj vēl nedaudz pasautēties.

    Nogriež plīts liesmu un gatavajos burkānos iemaisa sasmalcinātus pētersīļus. Pasniedz, kamēr burkāni vēl karsti.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form