Cepti rīsi ar garnelēm
Foto: Shutterstock
4.0000 2
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g rīsi
rīsi
10 gab.
10 gab. kaltētas šitake sēnes
kaltētas šitake sēnes
200 g
200 g garneles
garneles
100 g
100 g zaļie zirnīši
zaļie zirnīši
150 g
150 g sojas dīgsti
sojas dīgsti
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
200 g
200 g vārīts šķiņķis
vārīts šķiņķis
3 gab.
3 gab. sīpoli
sīpoli
2 gab.
2 gab. olas
olas
8 ĒK
8 ĒK zemesriekstu vai kukurūzas eļļa
zemesriekstu vai kukurūzas eļļa
2 ĒK
2 ĒK sojas mērce
sojas mērce
2 ĒK
2 ĒK austeru mērce
austeru mērce
1 tase
1 tase buljons
buljons
1 ĒK
1 ĒK rīsu vīns vai šerijs
rīsu vīns vai šerijs
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Rīsu ēdieni
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Vokpannā cepti rīsi ar garnelēm, zirnīšiem un sojas dīgstiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Rīsus izvāra.

    Austersēnes izmērcē siltā ūdenī, notecina sietā un nogriež sīkstos kātiņus, cepurītes sagriež četrās daļās.

    Saldētas garneles atlaidina. Saldētus zirnīšus vāra 3 min., bet ja svaigus - 10 minūtes.

    Sojas dīgstus noskalo un nosusina. Ķiplokus notīra un sīki sakapā, šķiņķi sagriež kubiņos, sīpolus sīki sakapā, bet lokus sagriež gredzentiņos. Sakuļ olas.

    Vokpannā lej 2 ēdamk. eļļas, tajā apcep ķiplokus un sīpolus līdz caurspīdīgumam, maisot pievieno garneles un 1 min. stipri apcep. Pēc tam noliek blakus.

    Vokpannā vai dziļā pannā lej 6 ēdamk. eļļas un tajā maisot apcep šķiņķi un sakultas olas. Nepārtraucot maisīšanu, pievieno rīsus. Pieliek sēnes, garneles, zirnīšus un sojas dīgstus, pārlej ar sojas mērci, austeru mērci un buljonu un maisot sautē 2 minūtes. Pielej rīsu vīnu, pēc garšas pieliek sāli un piparus.

    Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form