Ideja vieglām un sātīgām sestdienas pusdienām vai vakariņām – pagatavo rīsus ar dārzeņiem un olām. Recepti iesaka LAPNA projekta "Olas ir spēks!" speciālisti.
30Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
250 grīsi2 gab.olas dažādi dārzeņi, piemēram, zirņi, saldā kukurūza u.c. gaļa pēc izvēles

Sagatavošana

1

Vāra rīsus saskaņā ar instrukcijām uz iepakojuma.

2

Pannā uz lielas uguns uzkarsē nedaudz eļļas un liek rīsus, apcep dažas minūtes.

3

Tikmēr bļodā ar dakšiņu vai putotāju sakuļ olas. Ar koka karoti pārvieto rīsus uz vienu pannas pusi un pievieno olu maisījumu.

4

Ļauj olām kārtīgi izcepties, pirms tās sajauc ar rīsiem.

5

Pievieno dārzeņus un, ja ir vēlme, iepriekš termiski apstrādātu gaļu.

6

Gatavo vēl pāris minūtes un tad pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!