Uz pannas cepts lasis ar balzamiko etiķa mērci
Foto: Shutterstock
2.8000 5
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4
4 laša filejas gabaliņi
laša filejas gabaliņi
1/2 TK
1/2 TK sāls
sāls
2 TK
2 TK augu eļļa
augu eļļa
60 ml
60 ml ūdens
ūdens
60 ml
60 ml balzamiko etiķis
balzamiko etiķis
4 TK
4 TK citronu sula
citronu sula
4 TK
4 TK brūnais cukurs
brūnais cukurs
 
svaigi malti melnie pipari
svaigi malti melnie pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Viegli apcepti laša filejas gabaliņi ar saldskābu balzamiko etiķa mērci. Vienkārša, veselīga un ātri pagatavojama recepte pusdienām vai vakariņām.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Laša filejas gabaliņus (ar visu ādu) apkaisa ar sāli. Pannā uzkarsē eļļu uz vidējas uguns. Laša gabaliņus liek pannā ar ādas pusi uz augšu, apcep 4–5 minūtes no katras puses, līdz lasis kļūst zeltaini brūns.

    Apceptos laša gabaliņos noņem no pannas un tur siltumā, lai neatdzistu.

    Tajā pašā pannā ielej ūdeni, balzamiko etiķi, citronu sulu un pieber brūno cukuru. Šķidrumam ļauj sākt burbuļot, karsē pāris minūtes (ik pa brīdim apmaisot), līdz mērce ieguvusi sīrupainu konsistenci.

    Pasniedz lasi, kamēr tas vēl silts, pa virsu uzkaisot melnos piparus un aplejot ar balzamiko etiķa mērci. Kā piedevas pievieno lapu salātus, vārītus rīsus vai ko citu.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form