Uz pannas cepts lasis ar balzamiko etiķa mērci
Foto: Shutterstock
2.3333 3
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Viegli apcepti laša filejas gabaliņi ar saldskābu balzamiko etiķa mērci. Vienkārša, veselīga un ātri pagatavojama recepte pusdienām vai vakariņām.

Laša filejas gabaliņus (ar visu ādu) apkaisa ar sāli. Pannā uzkarsē eļļu uz vidējas uguns. Laša gabaliņus liek pannā ar ādas pusi uz augšu, apcep 4–5 minūtes no katras puses, līdz lasis kļūst zeltaini brūns.

Apceptos laša gabaliņos noņem no pannas un tur siltumā, lai neatdzistu.

Tajā pašā pannā ielej ūdeni, balzamiko etiķi, citronu sulu un pieber brūno cukuru. Šķidrumam ļauj sākt burbuļot, karsē pāris minūtes (ik pa brīdim apmaisot), līdz mērce ieguvusi sīrupainu konsistenci.

Pasniedz lasi, kamēr tas vēl silts, pa virsu uzkaisot melnos piparus un aplejot ar balzamiko etiķa mērci. Kā piedevas pievieno lapu salātus, vārītus rīsus vai ko citu.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form