Cepts lasis sinepju un medus marinādē
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg laša fileja
laša fileja
4 ĒK
4 ĒK graudu sinepes
graudu sinepes
2 ĒK
2 ĒK mārrutki
mārrutki
200 ml
200 ml olīveļļa
olīveļļa
 
rīvēta miziņa no 2 citroniem
rīvēta miziņa no 2 citroniem
2-4 ĒK
2-4 ĒK citronu sula
citronu sula
4 ĒK
4 ĒK medus
medus
8
8 smalki sakapāti sīpolloki
smalki sakapāti sīpolloki
2
2 smaki sakapāti sarkanie čili pipari
smaki sakapāti sarkanie čili pipari
3-4 ĒK
3-4 ĒK sakapātas dilles
sakapātas dilles
 
citrona daiviņas pasniegšanai
citrona daiviņas pasniegšanai
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Zivju ēdienu klasika ir lasis, taču medus un sinepes noteikti nav tā populārākā kombinācija, bet, kas noteikti pelnījusi lielāku slavu. Patīkamais saldums un pikantums rada lielisku garšu buķeti, radot restorāna cienīgu maltīti, kuru var pagatavot ikviens.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē krāsni 220 grādus karstu.

    Sagriež laša fileju gabalos un izkārto tos uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru.

    Nelielā bļodiņā sajauc graudu sinepes ar mārrutkiem un iesmērē lasi ar šo masu.

    Cep lasi aptuveni 15-20 minūtes, līdz zivs kļuvusi zeltaini brūna.

    Kamēr cepas zivs, nelielā bļodā ielej eļļu, pievieno citronu sulu, miziņas, medu un rūpīgi samaisa visu kopā. Beigās pievieno sīpollokus, čili un dilles un iemaisa zaļumus.

    Kad zivs izcepusies, ļauj tai nedaudz atdzist. Noņem filejai ādu un liek izceptās zivs šķēles kādā traukā. Apsmērē zivi ar izveidoto marinādi un atstāj to ievilkties, līdz zivs ir pilnībā atdzisusi. Atstāj zivi marinēties slēgtā traukā vismaz uz 24 stundām, lai zivs uzņemtu visas garšas.

    Pirms pasniegšanas notecina marinādi, bet noteikti atstāj marinādes zaļumus un čili piparu. Apslaka ar citronu sulu. Zivi var pasniegt aukstu, bet var arī iepriekš uzsildīt.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form