Cepumu kūka ar biezpiena krēmu un marmelādes gabaliņiem
Foto: DELFI
2.9167 12
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Kūkas pamatnei
900 g
900 g cepumi "Selga" ar šokolādes garšu (5 pac.)
cepumi "Selga" ar šokolādes garšu (5 pac.)
Kūkai
600 g
600 g biezpiens (0,5%)
biezpiens (0,5%)
400 g
400 g marmelāde
marmelāde
400 g
400 g jogurts "Baltais" zemeņu (saldā krējuma)
jogurts "Baltais" zemeņu (saldā krējuma)
200 g
200 g saldais krējums (35%)
saldais krējums (35%)
pēc garšas
pēc garšas cukurs
cukurs
pēc garšas
pēc garšas ogu sīrups
ogu sīrups
 
ūdens
ūdens
Dekorēšanai
125 g
125 g mellenes
mellenes
1
1 gragnātābols
gragnātābols
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Piknika ēdienu receptes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Bēru mielasts
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Kāzu ēdienkarte
  • Kristību ēdienkarte
  • Lieldienu receptes
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Mātes dienas ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Viegla vasaras maltīte
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Kūkas bez cepšanas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Cepumu kūka viennozīmīgi ir viena no manām bērnības garšām. Gardais biezpiena krēmiņš, cepumi un marmelāde rada garšu buķeti, kura burtiski kūst uz mēles, bet, notiesājot vienu gabaliņu, roka jau steidz ķert pēc nākamā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katram noteikti mājās ir sava cepumu kūkas recepte, jo tai ir neskaitāmas variācijas gan ar ievārījumu, gan bez. Piedāvāju jums savu versiju par cepumu-siera kūku, kura ir tik viegli pagatavojama, ka neprasīs daudz laika! Turklāt – šīs kūkas tapšanā var iesaistīties gan lieli, gan mazi.

    Pavisam ātrs variants būs, ja izmantosi cepumu kūkas pagatavošanai tikai vienu no biezpiena krēmiem, nevis kā ir šajā receptē. Ļoti garda kūka sanāks tikai ar jogurta-biezpiena masu un marmelādes gabaliņiem. Jāatzīst, ka tā arī ir mana oriģinālā recepte, bet tikai šoreiz nedaudz vēlējos paeksperimentēt, tāpēc arī oriģinālā recepte ir uzlabota ar putukrējuma-biezpiena krēmu.

    Ja arī tev ir sava īpašā cepumu kūkas recepte vai kāda cita recepte, kas jūsmājās ir iecienīta, tad padalies tajā ar "Tasty". Sūti recepti un foto, izmantojot īpašo pievienošanas pogu šeit vai arī sūti to e-pasta adresē: receptes@delfi.lv

    Biezpienu sablenderē ar cukuru pēc garšas, bet, ja nav blendera, tad to izberž caur sietu vai samīca. Iegūto masu pārdala uz pusēm, lai aptuveni ir 300 grami vienā bļodā un 300 grami otrā.

    Kubiciņos sagriež marmelādi, iegūto masu sadala divās vienādās daļās. Marmelādes gabaliņus pievieno biezpiena masām, proti, divās atsevišķās bļodiņās.

    Saputo saldo krējumu ar cukuru. Tikai uzmanies to nepārputot, jo tad saldais krējums garšos pēc sviesta.

    Vienai biezpiena masas daļai piejauc klāt jogurtu, bet otru biezpiena masu lēni iecilā putukrējumā.

    Atsevišķā traukā pielej nedaudz ūdens un sīrupa, izmaisa šķidrumus ar karotīti.

    Uz paplātes vai šķīvja kārto cepumus. Kūkas izmērs ir 4x4 cepumi. Kopumā tai ir piecas kārtas.

    Pirmo cepumu kārtu nemērcē ūdens un sīrupa šķidrumā, to vien dari ar nākamajām. Iesaku mērcēt apakšu tikai tādā gadījumā, ja kūku vajadzēs pasniegt pēc pāris stundām. Tāpat atceries, ja cepumus pārmēcēsi un turēsi šķidrumā pārāk ilgi, tad tie sāks izšķīst, kas šajā gadījumā nav vēlams.

    Cepumiem virsū klāj un izlīdzina biezpiena krēmus. Kāda ir secība – tas paliek paša ziņā. Var klāt gan pamīšus, piemēram, tikai ar biezpiena-putukrējuma krēmu apakšā vai otrādi – biezpiena-jogurta krēms augšā.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kūkas augšdaļu pārziež ar kādu no biezpiena krēmiem, bet pēc tam dekorē ar mellenēm un granātābolu sēkliņām.

    Liek ledusskapī līdz brīdim, kad to nepieciešams notiesāt. Vislabāk, ja tā ledusskapī stāvēs pāris stundas vai vismaz diennakti.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form