Sastāvdaļas
Sagatavošana
Cepumus pirms izlikšanas uz mirkli iemērc siltā pienā.
Cepumus izliek 1 kārtā. Pa virsu liek banānu šķēles.Tad liek pienā iemērktu cepumu kārtu un pārziež ar skābenu ievārījumu. Cepumi un kivi šķēles. Cepumu kārta.
Visu pārziež ar riekstu krēmu.
Glazūra tiek gatavota no zefīra masas: katliņā vāra 300 g cukura un 150 g ūdens, līdz sīrups paliek biezāks, bet vēl nesāk sacukuroties. Pielej vienu ēdamkaroti galda etiķa, tad sāk putot un pievieno iepriekš saputotu vienas olas baltumu, turpinot putošanu pievieno uzbriedinātu un izkausētu želatīnu trīs ēdamkarotes, turpina putot līdz masa vairākkārt palielinās tilpumā. Pievieno kādu esenci, krāsu (pēc vajadzības), tad pielej pāris ēdamkarotes ūdens, kurā izšķīdināta citronskābe. Masu puto līdz tā ir atdzisusi, bet, lai želatīns vēl nesāk saželēties, ja masa ir pārāk bieza pielej nedaudz ūdeni.
Masu pārbauda iemērcējot tajā pirkstu, masai jāpaliek uz pirksta, tā nedrīkst pilnībā notecēt. Glazūra gatava un to pārleij tortei. Pirms tam torti jāieliek saldētavā, lai tā ir auksta.
Iesūtīja: paimeitina