Foto: Shutterstock
Cepumu-augļu torte ar zefīra masas glazūru.
40Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
4 gab.paciņas Selgas cepumi skābs ievārījums piens banāns kivi šokolādes krēms (nutella)300 gcukurs150 mlūdens1 ĒKetiķis1 gab.olas baltums3 ĒKželatīns citronskābe

Sagatavošana

1

Cepumus pirms izlikšanas uz mirkli iemērc siltā pienā.

2

Cepumus izliek 1 kārtā. Pa virsu liek banānu šķēles.Tad liek pienā iemērktu cepumu kārtu un pārziež ar skābenu ievārījumu. Cepumi un kivi šķēles. Cepumu kārta.

3

Visu pārziež ar riekstu krēmu.

4

Glazūra tiek gatavota no zefīra masas: katliņā vāra 300 g cukura un 150 g ūdens, līdz sīrups paliek biezāks, bet vēl nesāk sacukuroties. Pielej vienu ēdamkaroti galda etiķa, tad sāk putot un pievieno iepriekš saputotu vienas olas baltumu, turpinot putošanu pievieno uzbriedinātu un izkausētu želatīnu trīs ēdamkarotes, turpina putot līdz masa vairākkārt palielinās tilpumā. Pievieno kādu esenci, krāsu (pēc vajadzības), tad pielej pāris ēdamkarotes ūdens, kurā izšķīdināta citronskābe. Masu puto līdz tā ir atdzisusi, bet, lai želatīns vēl nesāk saželēties, ja masa ir pārāk bieza pielej nedaudz ūdeni.

5

Masu pārbauda iemērcējot tajā pirkstu, masai jāpaliek uz pirksta, tā nedrīkst pilnībā notecēt. Glazūra gatava un to pārleij tortei. Pirms tam torti jāieliek saldētavā, lai tā ir auksta.

Iesūtīja: paimeitina

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!