Foto: Vida Press
Glītās cepumu zvaigznītes ar riekstu krēma pildījumu radīs īstu svētku noskaņu.
45Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 gSviests300 gcukurs5 mlvaniļas esence1 gab.ola100 mlpiens520 gkviešu milti10 mlcepamais pulveris šokolādes riekstu krēms, pildījumam

Sagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Izklāj veidni ar cepamo papīru un ietauko papīru ar nelielu daudzumu sviesta.

2

Sajauc cukuru un vaniļas esenci ar mīkstu sviestu un puto, līdz masa ir gaiša un gaisīga.

3

Atsevišķi sakuļ olu ar pienu, tad pievieno sviestam un iemaisa.

4

Atsevišķā bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri, tad iesijā miltus sviesta masā un samaisa, līdz izveidojas mīkla. Pārklāj bļodu ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

5

Izņem bļodu no ledusskapja, sadala mīklu trīs daļās. Liek vienu daļu uz pārtikas plēves, pārklāj ar pārtikas plēvi un izrullē aptuveni trīs milimetru biezumā.

6

Izmantojot formiņu, no mīklas izspiež palielas zvaigznes, uzmanīgi atdala no pārtikas plēves un liek veidnē. Ja mīkla kļūst pārāk mīksta, to uz 15 minūtēm ieliek ledusskapī.

7

Pusei zvaigžņu ar nelielu, asu nazīti, izgriež zvaigznes formas viducīšus.

8

Zvagžņu "rāmīšus" un izgrieztās zvaigznītes dekorē ar sudrabotām konditorijas bumbiņām.

9

Liek cepumus krāsnī un cep 10-12 minūtes, līdz tie ir zeltaini, tad izņem un atdzesē.

10

Katru lielo zvaigzni pārziež ar Nutellu vai citu šokolādes riekstu krēmu un savieno ar zvaigžņu "rāmīti". Mazās zvaigznes salipina kopā ar šokolādes krēmu.

11

Liek cepumus veidnē un cep krāsnī vēl piecas minūtes, tad izņem un atdzesē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!